Naslovna Izdvajamo Samo u Republici Srpskoj: Vlast kritikuje opoziciju, medije i građane koji nisu...

Samo u Republici Srpskoj: Vlast kritikuje opoziciju, medije i građane koji nisu uz njih!

0

U svim normalnim zemljama svijeta, u kojima vlada parlamentarna demokratija, opozicione stranke, ali i cjelokupno javno mnjenje, građani i mediji, kritikuju vlast. Samo u Republici Srpskoj vlast kritikuje opoziciju, medije, pa i građane koji nisu članovi vladajućih partija.

Mediji pod direktnom kontrolom Milorada Dodika i njegovog SNSD-a gotovo svako veče u udarnim terminima prosipaju gomilu laži o opoziciji i njenim liderima. Ispredaju se nevjerovatne priče o zavjerama protiv vlasti.

Samo SNSD i njegovi sateliti, koji u kontinuitetu upravljaju Republikom Srpskom već 17-tu  godinu, nisu odgovorni ni za šta. Opozicija je, izgleda, kriva što postoji.

To pokazuje osnovno nerazumijevanje demokratije, iz razloga što upravo taj pluralizam i različitost mišljenja i pogotovo kritičkih mišljenja treba da bude nešto što je pozdravljeno i od strane vladajućih. Ono što se može primijetiti, to su ostaci boljševizma, odnosno jedan takav pristup koji podrazumijeva neku vrstu jednoumlja koja ne dozvoljava drugačije kritičko promišljanje stvari”, smatra politikolog Tanja Topić.

Opozicija ruši Republiku Srpsku, opozicija šuruje sa stranim ambasadama i strankama iz Sarajeva, opozicija, opozicija, opozicija… Da li je možda opozicija kriva i za ono za šta vlast ne prihvata odgovornost – za kriminal, korupciju i bezakonje!?

„S obzirom da je vlastima u posljednje vrijeme ponestalo neprijatelja, ona se morala okrenuti prema unutrašnjim resursima. U ovom slučaju to je opozicija, koju ona okrivljuje za mnogo toga što se dešava u cijeloj zemlji. Opozicija ne snosi odgovornost, mi smo tu odgovornost za upravljanje zemljom povjerili vlasti, kada gledamo izborne rezultate svih prethodnih 16 godina i vlast je ta koja treba da se brani”, objašnjava novinar Siniša Vukelić.

Panika u redovima vladajućih naročito je zavladala uoči i nakon izbora, kada je zbog brojnih nepravilnosti, ponovljeno brojanje glasova za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. I za organizovanu izbornu prevaru, koja se ponavlja godinama, gle čuda, kriva je opozicija!

„Sad što kritikuju opoziciju ne razumem i neću da razumem. Ako ste vi zaista pobednici, ako mislite da ste sve časno glasno i jasno dobili, čemu tolika halabuka? Što, prebrojaće se. Evo, ja ću prva biti da vam čestitam izbornu pobedu, ali na fer i čistim osnovama, bez krivičnih prijava. Bude li krivičnih prijava, ja ne mogu onda čestitati bilo kome pobedu. Ja se samo nadam i mislim da je svrha svega ovoga da konačno uđemo u neku fazu kada će biti čistiji izbori, kada ćemo imati više sigurnosti da nam se neće pokojni roditelj pojaviti na glasanju”, kaže ekonomista Svetlana Cenić.

Krilatica: „Nema stajanja, pljačkaj bez kajanja!“, koja je kružila kao sms poruka u izbornoj noći 2006. godine, kada su u SNSD-u slavili svoju prvu „ubjedljivu pobjedu“, i dalje je na snazi.

Iako do guše ogrezli u kriminalu i korupciji, Milorad Dodik i njegov SNSD preko svojih poslušnika u MUP-u, tek povremeno, kao žrtvu narodu žednom pravde, privedu po koju sitnu ribu.

I ona im se na kraju izmakne kroz prste, kao što im se, polako, ali sigurno, izmiče i vlast. Uprkos višegodišnjem gaženju zakona i narodne volje!

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име