Naslovna Hercegovina Saopštenje za javnost Udruženja „Četiri plus“ Trebinje

Saopštenje za javnost Udruženja „Četiri plus“ Trebinje

0

Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“ iz Trebinja oglasilo se saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

Poštovane porodice, članovi Udruženja 4+Trebinje,

Ovim putem želim da Vas obavjestim da je novčana pomoć od 750 KM za porodice sa četvoro i više djece gdje je jedan od roditelja nezaposlen, a koju je najavio srpski član Predsjedništva BiH. gospodin Milorad Dodik ušla u zakonsku proceduru kao trajna i mjesečna pomoć. Takođe je ova odluka prošla i proceduru Narodne Skupštine Republike Srpske i zvanično objavljena u Službenom glasniku, koji Vam u ovom prilogu i dostavljam.

Kriterijumi pod kojim roditelj može ostvariti ovaj vid pomoći su:
– Da je nezaposlen,
– Da ima četvoro ili više djece od kojih je najstarije dijete u dobi do 18 godina (sva djeca su maloljetna)
– Da ima mjesto prebivališta u RS i na teritoriji Brčko Distrikta BiH, sa entitetskim državljanstvom RS na dan stupanja na snagu ove Odluke.

Druge odredbe možete sami da pročitate.
Siguran sam da će ovaj zakon tj.socijalna mjera poboljšati životni standard porodica, koje budu ispunjavale ove uslove i od srca im želim bolji materijalni status, ali ne mogu da se ne osvrnem na činjenicu da će pored ovih strogih kriterijuma, a misleći na tačku 3. veoma mali broj porodica kako u našem gradu tako i u Republici Srpskoj ostvariti ovaj benefit. Čak ima opština gdje jedna ili ni jedna porodica članica našeg udruženja ima pravo na ovaj vid pomoći.

Poštovani srpski članu Predsjedništva BiH, nakon Vaše najve o dodijeli pomoći lično sam vam se putem TV priloga Herceg TV zahvalio kao roditelj i kao predsjednik ovog Udruženja i sada Vam se uz dužno poštovanje obraćam sa pitanjem: Da li ste kada ste medijski najavili ovu socijalnu pomoć znali za ove kriterijume?

Ako jeste, zašto ih niste  odmah prezentovali u javnost. Neka Vam stoji na čast ako ste to svjesno prećutali. Ovo Vam govorim i pišem iz razloga što smo preko resornog Ministarstva u proteklim danima, a dalje preko našeg republičkog predsjednika Udruženja, gospodina Miladina Gotovca, širom Republike Srpske dobijali, sad već sigurno strašne dezinformacije u vezi sa kriterijumima dodjele pomoći (jedno maloljetno dijete, pa onda nijedno, pa starostna granica majke 65 godina, pa student u porodici, itd).

Nakon svih tih, sada već dezinformacija nastalo je jedno veliko oduševljenje među nama višečlanim porodicama, dajući nam, sada već lažnu nadu, da će se pokrenuti i desiti nešto dobro. Želim i pokušavam da sebe ubijedim da iza određivanja kriterijuma dodjele pomoći ne stojite Vi. već oni polupismeni uhljebi koji sjede u resornom Ministarstvu, a čast izuzecima.

Oni koji su postavili ove kriterijume su najmanje srpske patriote i skoro nikako ne vole Republiku Srpsku i ovaj narod. I ova mjera sigurno nije pronatalitena, već socijalna kategorija.

Poštovani gospodine Dodik, ako ste u mogućnosti i shodno zakonskim regulativama pomjerite skalu dodjele ove socijalne pomoći koja zasigurno puno znači ovoj populaciji stanovništva. I još bih da Vas klečeći zamolim da raspakujete taj Zakon o majci, koji je naše Udruženje predalo resornom Ministarstvu u pisanoj formi, a na njemu se uhvatila već velika prašina.

To je zakon koji ulazi u sve domove u Republici Srpskoj i to je demografska pobjeda i preporod Republike Srpske.

I na kraju oprostite meni, običnom čovjeku što Vam se ovako smjelo obraćam, a ako kojim slučajem ne preduzmete nešto od gore navedenog smatraću, a što me većina porodica danas i ubjeđuje da je ovo oko dodjele ove socijalne pomoći jedan od niza predizbornih spinova i obmana javnosti i da smo kao Udruženje izmanipulisani, a Vama poštovane porodice i članovi našeg udruženja koji ne ispunjavate ove kriterije dugujem izvinjenje ako sam kojim slučajem u brojnim kontaktima sa Vama u proteklim danima, prenoseći informacije iz naše centrale udruženja davao nadu za dodjelu ove novčane pomoći, te vam se u lično ime i u ime Udruženja 4 + Trebinje izvinjavam.

OPROSTITE !!
predsjednik Udruženja
Aleksandar Sarić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име