Naslovna Republika Srpska Šarović poručio da je posebna sjednica bila loša predstava sa velikim očekivanjima

Šarović poručio da je posebna sjednica bila loša predstava sa velikim očekivanjima

0

Posebna sjednica je bila loša predstava sa velikim očekivanjima, rekao je predsjednik SDS, Mirko Šarović komentarišući juče održanu posebnu sjednicu Narodne skupštine RS.

Sjednica je održana da posluži vlasti da se amnestira od svega što su ranije zagovarali, ali i od kršenja zaključaka iz jula prošle godine – rekao je on.

Naglasio je da Inckova odluka ostaje, te da se u proceduru stavlja “fantomski zakon” koji sankcioniše one koji zloupotrebljavaju pojam genocid, a koji, prema njegovim riječima, ništa neće riješiti.

– Taj zakon je ništa, ničemu neće doprinijeti. Ništa nismo uradili, samo je Dodik našao način kako da se vrati u institucije BiH – smatra on.

Izrazio je razočarenje održanom sjednicom, rekavši da nije bila ni potrebna.

– Zaključci su usvojeni bez nas, u toj farsi nismo željeli biti saučesnici – istakao je Šarović, rekavši da je te zaključke “neko izvukao iz džepa i samo ih pročitao”.

– Mislim da niko nije razumio riječi glavnog uvodničara, Čubrilovića, kao da mu je neko napisao tih nekih deset rečenica. Duboko smo nezadovoljni načinom na koji nas je vlast prevarila, ali poštovaćemo zaključke – rekao je on.

Naglasio je da je imao namjeru da ostane na sjednici do kraja, pa i da govori, ali da je napad na poslanika Nebojšu Vukanovića bio nepotreban, te da su otišli iz solidarnosti.

– To je isključiv razlog našeg apstiniranja, inače bismo, da smo ostali, za sve, vjerovatno, glasali protiv – rekao je Šarović.

Dodao je da će sutra prisustvovati sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

– Nije problem da se uđe u salu, to ni sami naši zaključci ne sputavaju. Bićemo tu, obaviti konsultacije i vidjeti da li su zaključci Narodne skupštine validni, odnosno, da li su na snazi – rekao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име