Naslovna Izdvajamo Šarović poručio Dodiku: Ne upiri prst u SDS! – Eskobar je drugovao...

Šarović poručio Dodiku: Ne upiri prst u SDS! – Eskobar je drugovao sa tobom!

0

DŽaba upirite prst u opoziciju, u SDS i mene lično, zna se ko je dolazio na vlast i ko je drugovao sa strancima, i to Amerikancima i NATO-vcima. – istakao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović reagujući na jučerašnje optuže Milorada Dodika.

„Ako si izgubio pamćenje da te podsjetim – mene Medlin Olbrajt, kojoj si nosio cvijeće, nije nazvala svježim daškom sa Balkana nego tebe, a ni Eskobar nije drugovao sa mnom nego sa tobom i tvojim ljudima. Treba li da te podsjećam za one spiskove za odstrel ljudi sa kim si pravio i gdje i ko te pripremao za preuzimanje vlasti.“ – naglasio je Šarović.

Šarović je kazao da ono što je Dodik radio ne može sada pripisivati SDS-u jer je SDS na svojoj koži osjetio Dodikovo drugovanje sa strancima i njegovu nazovi demokratiju koju su uveo u Republiku Srpsku.

„Sjećaš li se onog nedavno susreta koji si imao sa Gabrijelom Eskobarom koga si tapšao po ramenu, kao starog drugara, u zgradi Predsjedništva BiH na Marin dvoru u Sarajevu. Zato mi nije jasno zbog čega ovih dana povezuješ mene sa tvojim starim poznanikom, sa kojim si dok je službovao u Banjaluci, a i izvan nje, redovno ispijao kafe kao i tvoji ljudi. Što se toga stidiš i odričeš? Sigurno ti savjest nije čista, ali to je tvoja stvar.“ – poručio je Šarović Dodiku.

On je kazao da nema namjeru da Dodiku drži predavanje, jer to nije u njegovom stilu, ali mora ponoviti da je mnogo puta rekao da je Dodik vodio pogrešnu politiku kojom je ugrozio i korupcijom okovao Republiku Srpsku i srpski narod.

„Postao si i omča oko vrata i našoj matici, koja trpi pritiske i zbog tebe i tvoje nakaradne politike. Zato ti poručujem ne upiri više prst u SDS, koji su godinama sa strancima rasturao, ali nas nisi uništio. Mi smo bili uz narod i ostali, a ti o tome možeš da maštaš jer to dobro radiš, tuđe zasluge vežeš za sebe, a svoje mane za drugog. Ta priča ti više ne prolazi. Što prije shvatiš i odeš biće bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu. Republika Srpska treba ozbiljne i stručne ljude koji će da je vode u bolju, ekonomski jaču i stabilniju budućnost za sve njene građane.“ – zaključio je Šarović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име