Naslovna Izdvajamo Šarović spreman za preuzimanje vlasti

Šarović spreman za preuzimanje vlasti

0

Govoreći o zasjedanju Narodne skupštine RS-a predsjednik SDS-a je kazao da je nekoliko sati zasjedanja proteklo u diskusiji lidera političkih partija bez da je iko znao koji zaključci će biti predloženi na kraju.

“Mi iz SDS kad budemo u vlasti tražit ćemo da se o svim pitanjima o kojima u aktuelnom trenutku nema dogovora da se skine sa dnevnog reda a da se odlučuje u stvarima koje su u interesu svih strana. Na taj način se relaksira politička situacija i otvara prostor za napredak”, poručio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Naš prijedlog koji smo i ranije iznosili je da Inckov zakon bude zaleđen od primjene jedan vremenski period dok se ne nađe rješenje koje štiti interese Republike Srpske i nudi kompromis“, istakao je Šarović.

On je kazao da je Dodik svojom lošom i provokatorskom politikom proizveo onakvog Inzka.

„Incko je bio pripremljen da ode iz ove zemlje bez da uradi neki veći politički potez. Dodikova politika zajedno sa Valentinom Inckom je saučesnik što je danas Republika Srpska međunarodni slučaj. Dodik je ničim izazvan izašao sa idejom o novom političkom dogovoru u BiH. Kome to treba? To znači novi Dejton. Zašto sada ne priča o mirnoj disoluciji? Jer on to ne može da iznese“, naglaslio je Šarović.

Govoreći o zasjedanju Narodne skupštine RS-a predsjednik SDS-a je kazao da je nekoliko sati zasjedanja proteklo u diskusiji lidera političkih partija bez da je iko znao koji zaključci će biti predloženi na kraju.

„Radi se za klasičnoj predstavi za javnost koja je trebala poslužiti vlasti da se vrati u Sarajevo. Iako nisu ispunjeni zahtjevi vezano za Inzkov zakon, vlast se danas vraća u Sarajevo“, sugerisao je Šarović.

On kaže da sada očekujemo sad novu politiku SNSD-a u kojoj će se javnosti predstavljati kao mirotvorci.

„Nikoga nisu pitali za glasanje na sjednicama Savjeta ministara tokom decembra mjeseca. Glasali su za dodjelu sredstava Tužilaštvu BiH iako je u zaključcima rečeno da se može glasati samo ako je neka odluka u interesu Republike Srpske. Da li to znači da je dodjela sredstava Tužilaštvu BiH u interesu Republike Srpske?”, upitao je Šarović.

On je poručio da sve poluge u ovoj zemlji ima aktuelna vlast i zbog toga moraju nositi odgovornost za političke odluke koje donose.

„Ako je pitanje imovine važno za Republiku Srpsku zašto niko nije pozvao sudije Ustavnog suda BiH iz reda srpskog naroda da nam objasne zašto i na koji način su donošene ove štetne odluke za Republiku Srpsku? Ti ljudi nam mogu pomoći da dođemo do rješenja“, zaključio je Šarović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име