Naslovna Republika Srpska SDS pokrenuo inicijativu za pojeftinjenje goriva u Srpskoj

SDS pokrenuo inicijativu za pojeftinjenje goriva u Srpskoj

0

Potpuno je jasno da vladajuća struktura u Republici Srpskoj bježi i da ne želi na bilo koji način da pomognu građanima koji su suočeni sa divljanjem cijena goriva i osnovnih životnih namirnica, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Na sceni je, kaže Šarović, klasična sabotaža namjera opozicije da se u ovom vremenu velike krize olakša život građanima tako što bi se smanjili nameti, odnosno PDV i akcize na gorivo. Tim bi se direktno omogućilo da lakše prebrode ovo teško vrijeme.

„Jasno je da vladajuća struktura, čuvajući svoje interese, bježi i ne želi na bilo koji način da pomogne narodu, već višak novca od PDV-a planira da dijeli po svojoj volji i vlastitom interesu. Sada je važno pojačati pritisak u Predstavničkom domu i Domu naroda PS BiH kako bi ih istjerali na čistac. Vlast će uraditi sve da to spriječi i paralelno će u javnosti davati deklarativna obećanja, ali mi ćemo ih natjerati da stvarno izađu u susret svim ovim opravdanim zahtjevima“, kaže Šarović.

On upozorava da ćemo zbog toga što kontrolni mehanizmi u RS i FBiH ne rade svoj dio posla i dalje imati divljanje cijena goriva.

„Problem u RS je između ostalog što nisu ograničene marže na način da ukupna akumulirana marža ne bude veća od 15 odsto. Sada imamo situaciju da između uvoznika i krajnjeg potrošača pojavljuje više posrednika i svaki pri tom obračunava maržu od 15 odsto. Zbog toga se uvozna cijena robe dok dođe do krajnjeg potrošača poveća čak i za 100 odsto“, pojašnjava Šarović.

Ističe da se ovde radi o zloupotrebi i svjesnoj manipulaciji zbog koje se na vještački način uvećava cijena goriva.

„Zbog toga je SDS pokrenuo inicijativu prema Vladi RS kako bi na taj način spriječili manipulacije i omogućili da građani mogu kupovati jeftinije gorivo“, kazao je Šarović

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име