Naslovna Izdvajamo SDS Trebinje: Trebinje je grad kriminala, a ne turizma

SDS Trebinje: Trebinje je grad kriminala, a ne turizma

0
Izvor: Trebinje24

„Trebinje postaje grad kriminala, ne grad turizma, a za takvo stanje niko ne odgovara iako je ugled MUP-a Republike Srpske, naročito PU Trebinje odavno narušen, a povjerenje u njih odavno izgubljeno“ navodi se u saopštenju SDS Trebinje.

Policijska uprava Trebinje na danas održanoj pres konferenciji nije se mnogo posvetila pitanju paljenja automobila u gradu Trebinju, osim što, kako se navodi u saopštenju, ponavljaju već poznate riječi, da čine sve što je u njihovoj mogućnosti. U SDS-u kažu da je očigledno da su im mogućnosti oskudne jer ne čine ništa.

„Radimo odgovorno posao. Prema statistici, kao načelnik, bezbjednost ocjenjujem zadovoljavajućom, ali ne bježim od određenih krivičnih djela poput paljevine vozila. Policiju treba pustiti da radi, tužilaštvo da je nadzire, što će dati krajnji rezultat“, rekao je danas načelnik uprave Siniša Laketa, komentarišući jučerašnje odbacivanje informacije o stanju bezbjednosti u Trebinju od strane odbornika gradske Skupštine.

Odbornici SDS Trebinje su na jučerašnjoj sjednici Skupštine Grada Trebinja ocijenili da je stanje bezbjednosti u gradu zabrinjavajuće i apelovali na sve odbornike u Skupštini da ne glasaju za usvajanje informacije o stanju bezbjednosti u gradu, te kritikovali i rad Foruma za bezbjednost građana Grada Trebinja.

„U informaciji o bezbjednosti akcenat je na saobraćaju i smanjenom broju saobraćajnih nezgoda, te smanjenom broju isključenih vozača iz saobraćaja. Glavna tendencija je naplaćivanje kazni za neprilagođenu vožnju pomoću ramera i presretača, te pogrešno parkiranje. Vi u MUP-u imate svoje parametre za definisanje i kategorisanje stanja bezbjednosti, ali morate znati da i mi, građani imamo svoje parametre koji se u mnogome ne slažu sa vašim“, rekao je dr Slobodan Prtilo, odbornik SDS-a u Trebinju.

Odbornik Ilija Mastilović je rekao da se građani grada Trebinja ne osjećaju bezbjedno.

„U posljednje vrijeme su se desile mnoge loše stvari kao što su paljenje automobila, postavljanje eksplozivne naprave pod automobil, prebijanje našeg sugrađanina od strane policije, koje su izazvale veliku zabrinutost građana Trebinja. Sasvim je sigurno da ovu informaciju PU Trebinje ne možemo usvojiti jer je u njoj prikazano drugačije stanje“, rekao je Mastilović.

„Neotkrivanje počinilaca ovih krivičnih djela, daju zeleno svjetlo onima koji to čine, a građanima novu poruku da nisu bezbjedni i da očekuju nastavak ovakvih nedjela“, zaključuju u SDS-u Trebinje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име