Naslovna Hercegovina Trebinje SDS Trebinje: Zaštititi ugostitelje i frizere

SDS Trebinje: Zaštititi ugostitelje i frizere

0

Gradski odbor SDS Trebinje poziva lokalnu vlast i gradonačenika Trebinja Mirka Ćurića da pokažu više mašte umjesto što neselektivno i poslušno kopiraju partijske odluke komiteta  SNSD-a zbog pogoršanja situacije sa širenjem zaraze.

Najnovijim odlukama Kriznog štaba je najviše pogođen sektor ugostitelja i frizera pa pozivamo lokalnu vlast da pokaže više solidarnosti i obezbijedi konkretnu podršku ovim sektorima. Jer, kako i sami kažu iz ovih sektora, njihov cilj nije nepoštovanje mjera, ali se traži blagovremen i sistemski pristup koji će ponuditi rješenja onima koji su najviše pogođeni.

Lokalna vlast SNSD nažalost nije imala sluha za prijedloge opozicije kada smo predlagali nabavku laboratorije i brže i efikasnije testiranje na korona virus, kao ni za druge prijedloge koje smo davali kao blagovremene mjere prevencije, a sa ciljem da ne dođe do neželjene  eskalacije zaraze. Zato ih sada pozivamo da imaju sistematičniji pristup i obezbijede dugoročniju podršku onim privrednim granama koje su najugroženije, prije svega sa ciljem očuvanja radnih mjesta, ali i održanja privredne djelatnosti, jer nije sva pamet u donošenju restriktivnih mera.

SNSD ima vlast na svim nivoima od lokalne, preko republičke do državne i nema nikakvih prepreka da predlaže efikasnije mjere i da zaista radi u interesu građana koji su životno ugroženi, ali i privrede koja je i bez zaraze na koljenima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име