Naslovna Hercegovina SDS u Hercegovini se ozbiljno priprema za predstojeće izbore

SDS u Hercegovini se ozbiljno priprema za predstojeće izbore

0

Regionalni odbor SDS IJ 9 je na današnjoj sjednici u Foči razmatrao aktuelnu političku situaciju i o pripremnim aktivnostima stranke za predstojeće izbore.

Članovi Koordinacionog odbora su podržali političke inicijative stranke koje su u posljednje vrijeme predlagane prema odgovarajućim institucijama i organima vlasti, Narodnoj skupštini RS i Paralementu BiH, a koje su u cilju podrške standardu stanovništva, kao posljedice rasta cijena osnovnih životnih namirnica, energenata i ostalih usluga, konkretno diferenciranu stopu PDV-a i ukidanje akciza na gorivo.

Koordinator SDS za IJ 9 Nenad Abramović je rekao da je „najsnažnije podržana inicijativa za poboljšanje standarda boračkih kategorija koje su pokrenuli poslanici SDS u NSRS i smatramo da sa zahtjevima treba istrajati do njihovog konačnog rješenja, imajući u vidu i institucionalne i vaninstitucionalne oblike političke borbe za iste i činjenicu da pad standarda najviše pogađa ovaj socijalni sloj stanovništva koji je najzaslužniji za stvaranje RS.“

U kontekstu pripreme stranke za predstojeće izbore Abramović je rekao da „stranka hitno treba da otvori razgovore i definiše kandidata za jednu inokosnu izbornu funkciju, predsjednika RS ili srpskog člana Predsjedništva BiH i da se oba kandidata usaglase sa najširim mogućim frontom opozicije. Posebno insistiramo da se jasno postavi cilj stranke i opozicije za naredne izbore, kako bi se izbjegle špekulacije u javnosti o nejedinstvu unutar opozicije.“

Na sjednici je pozitivno ocjenjena Platforma za opšte izbore 2022. i zatraženo da se izradi Plan komunikacije ovog dokumenta sa jvnošću, kako bi se stranka predstavila kao kredibilna alternativa vlasti i postojećem stanju. Takođe, konstatovano je da je od velike važnosti da se kao promoteri politike koja je kreirana u Plaformi uključi što širi krug osoba sa integritetom u javnosti i novim licima stranke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име