Naslovna Hercegovina Trebinje SDS u Hercegovini za mlađe kandidate i nova lica

SDS u Hercegovini za mlađe kandidate i nova lica

0

Raspoloženje članstva i odbora SDS u Hercegovini je za mlađe kandidate na listama za predstojeće izbore. Za srpskog člana Predsjedništva BiH većina je za Milana Miličevića, a ako on ne prihvati kandidaturu onda su za nekoga novog i mlađeg.

Prema informacijama sa terena u većini odbora u IJ 9 u SDS- u su usaglasili svoje kandidate na listama za Opšte izbore 2022. godine. Kandidat za Narodnu skupštinu RS iz Trebinja kada je ova stranka u pitanju je Ilija Stanković ili Slobodan Pratilo, u Foči je to gotovo sigurno Ognjen Bodiroga, a u Gacku Vukota Govedarica.

Osim njih Bileću će predstavljati aktuelni načelnik Veselin Vujović, a prema našim saznanjima imaće i podršku SRS RS koja neće imati svoju listu, ali će imati svoga kandidata na listi. U Nevesinju se očekuje kandidatura predsjednik OO SDS- u ovoj opštini i novo političko lice na ovim prostorima Miloša Okuke. U klupu Parlamentarne skupštine BiH bi dugogodišnji načelnik Berkovića Nenad Abramović.

Ono što je svakako zanimljivo je da većina odbora u ovom dijelu Republike Srpske dijeli mišljenje većine članstva ove stranke da Mirko Šarović nije dobitna kombinacija za srpskog Člana Predsjedništva BiH. Oni su stava da bi to trebao biti Milan Miličević koji bi do ponedjeljka trebao da se izjasni o kandidaturi, a u slučaju da do toga ne dođe mišljenja su da bi kandidat za ovu inokosnu funkciju trebao biti neko treći i mlađi koji bi sa većom energijom ušao u kampanju. U tom smislu se pominju i imena Vukote Govedarice, ali i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića. U svakom slučaju konačnu odluku će donijeti Glavni odbor stranke koji je najavljen za 23. jun.

Regionalni odbor ove stranke zakazan je za petak u Višegradu, kad će se konačno znati imena svih kandidata.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име