Naslovna Izdvajamo Skupština Grada Trebinja: Zbog neriješenih slučajeva paljevine automobila odbijena informacija o stanju...

Skupština Grada Trebinja: Zbog neriješenih slučajeva paljevine automobila odbijena informacija o stanju bezbjednosti u gradu

0
Izvor: Direkt

Odbornici Skupštine grada Trebinja na današnjoj sjednici nisu podržali informaciju o stanju bezbjednosti na području Grada Trebinja za drugu polovinu 2020. godine. Odbornici su najviše kritikovali Policijsku upravu Trebinje zbog brojnih neriješenih slučajeva paljevine automobila u ovom gradu.

„Paljevine automobila su ono što je u najvećoj mjeri uznemirilo ne samo odbornike, već i građane Trebinja, ali i neka druga dešavanja u našem gradu, možda odnos policije prilikom hapšenja ili nešto slično, što je više vezano za noviji period, a ne ono što je predviđeno današnjom tačkom. Međutim, Skupština Grada Trebinja i Forum za bezbjednost mogu da zauzmu stav, ali od nas suštinski ne zavisi da li će problem biti riješen“, rekao je predsjednik trebinjske Skupštine Dragoslav Banjak.

Ono što može direktno popraviti stanje bezbjednosti u gradu, smatra Banjak, jeste gušća mreža kvalitetnijih video kamera.

„I konačna nabavka kamera za mjerenje brzine koja bi pomogla kada su u pitanju prekršaju domena saobraćajnih prekršaja“, kazao je on.

Skupština Grada Trebinja u svojim zaključcima izrazila je zabrinutost i nezadovoljstvo bezbjednosnom situacijom na području ovog grada i zatražila od MUP-a RS i PU Trebinje da angažuju sve raspoložive kadrovske i druge resurse u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela u proteklom periodu. Takođe, zatraženo je veće prisustvo policije na ulicama Trebinja, kao i u naseljima gdje su povećane paljevine automobila i izvršenje drugih krivičnih djela, a MUP RS pozvan je da kadrovski dodatno osposobi Policijsku upravu Trebinje.

Komandir PU Trebinje Veselin Milićević na današnjem zasjedanju rekao je da je Policijska uprava Trebinje dobro kadrovski popunjena, ali da je problem to što u njoj radi „puno policajaca sa strane koji ne poznaju dobro sam grad, ni okolna mjesta, što bi trebalo mijenjati“.

Upitan da li slučajevi paljevine imaju političku konotaciju, budući da su u nekoliko slučajeva zapaljeni automobili političkih aktivista u ovom grada, Milićević je kazao da „ne posjeduje zvanične informacije da li paljevine automobila imaju političku konotaciju, tako da ne može o tome da govori“.

Odbornici opozicije predložili su da rukovodioci PU Trebinje budu pozvani na odgovornost zbog neriješenih slučajeva paljevine, ali je Skupština odbila ovaj zaključak. Odbijen je i njihov zaključak o sazivanju vanredne tematske sjednice zbog narušenog stanja bezbjednosti u gradu, a usvojen je zaključak da tužilaštvo i sud u što skorijem roku završe sve pokrenute predmete u vezi sa paljevinom automobila u Trebinju

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име