Naslovna Hercegovina Šokantni detalji sukoba u Mostaru: Dok je ležao na cesti, mladića (19)...

Šokantni detalji sukoba u Mostaru: Dok je ležao na cesti, mladića (19) udarali metalnim palicama (Video)

0

Dva dana od navijačkih nereda u Mostaru, uhapšenih osoba nema. Iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da je do sada privedeno i saslušano više od 20 osoba, koje se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem.

Uglavnom, oni su se branili šutnjom. Iz MUP je rečeno da će tokom dana biti saslušani svi policajci koji su bili na licu mjesta te da se i dalje pregledavaju svi snimci koji su im dostavljeni, kao i oni koji su izuzeti s videonadzora pojedinih objekata, piše Avaz.

Upravo, na jednom od snimaka se vidi trenutak u kojem mladić E.P. (19) pada na cestu nakon udarca kamenom u glavu.

U tom trenutku, a kako je to jutros potvrđeno i iz MUP HNK, „primijećeno je je da više osoba palicama i metalnim polugama udara nepoznatu osobu koja je ležala na cesti“.

– Policija je u više navrata izdala naredbu da prekinu s udaranjem osobe, te na oglušavanje na naredbu policija polazi u smjeru navedenih pucajući u zrak nakon čega se navijačke skupine razdvajaju – naveli su iz MUP HNK.

E.P. je, podsjetimo, jedna od pet osoba koje su povrijeđene u ovom sukobu i zadobio je povrede opasne po život. Nakon prijema i obrade u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“ prevezen je u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar gdje je podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu

– Zdravstveno stanje E.P. (2002) je i dalje nepromijenjeno. Radi se o teškim tjelesnim povredama koje su opasne po život – rečeno je danas iz SKB Mostar.

Četiri osobe su lakše povrijeđene, a među njima su i dva policajca, a pričinjena je i materijalna šteta na pojedinim objektima u blizini mjesta događaja.

Sukob između navijačkih grupa „Red Army“ i „Ultrasa“ dogodio se, podsjetimo, u subotu usred dana na raskrsnici kod hotela „Ero“ i to zbog ispisivanja navijačkih grafita na jednom objektu u blizini.

Zanimljivo, reakcije na ovaj incident su skoro u potpunosti izostale. Da podsjetimo, upravo su građani Mostara tokom velikog istraživanja provedenog prije dvije godine na temu sigurnosnih izazova u BiH ocijenili huliganizam kao najveću sigurnosnu prijetnju u njihovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име