Naslovna Hercegovina Spriječeno krijumčarenje cigareta bez akciznih markica

Spriječeno krijumčarenje cigareta bez akciznih markica

0
Izvor: Srna

Na zajedničkom graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići, na ulasku u BiH iz Crne Gore, pripadnici Јedinice granične policije Trebinje spriječili su krijumčarenje 26.750 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica tržišne vrijednosti 133.750 KM, te uhapsili vozača teretnog vozila.

Cigarete su u okviru operativne akcije “Štit 2021” otkrivene juče detaljnim pregledom teretnog vozila “man” i priključnog vozila “mol”, uz pomoć specijalističke opreme.

Nelegalnu akciznu robu bez dokumentacije o porijeklu, koja je bila sakrivena u tovarnom dijelu vozila ispod rude boksit, prevozio je državljanin BiH, čiji su inicijali M.Ј, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, o svemu je obaviješten tužilac BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH.

Prema njihovim naredbama, M.Ј. je uhapšen.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 133.750 KM i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv M.Ј. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH.

U toku sprovođenja aktivnosti koje su doprinijele otkrivanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, pripadnicima Јedinice granične policije Trebinje podršku su pružili službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Povodom ovog događaja, direktor Granične policije BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika ove jedinice koji, uprkos teškim uslovima za rad, u posljednje vrijeme postižu značajne rezultate u sprečavanju svih oblika kriminaliteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име