Naslovna Svijet Srušio avion zbog lajkova? Poznati jutjuber na meti kritika (VIDEO)

Srušio avion zbog lajkova? Poznati jutjuber na meti kritika (VIDEO)

0

YouTuber i bivši olimpijski snouborder Trevor Džejkob optužen je da je namerno srušio svoj avion zbog broja pregleda na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Američka Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA) je otvorila istragu kako bi utvrdili šta se tačno krije iza ovog događaja, prenose američki mediji.

Džejkob se našao na meti kritika na društvenim mrežama nakon što je objavio video na YouTubeu na kojem je skočio padobranom iz aviona Taylorcraft BL64 i snimao ga kako pada u brda Nacionalne šume Los Padres u blizini Cuyame u Kaliforniji.

Tokom leta motor Taylorcrafta je navodno izgubio snagu, ugasio se i nije se mogao ponovno pokrenuti. Džejkob zatim usmjerava avion prema zemlji i iskače, šaljući prazan avion prema tlu. On je nastavio da se snima, a dok se spuštao izjavio je: „Zato uvijek letim sa padobranom“.

Farmer mu spasio život

Nakon toga je prošetao do olupine aviona i pješačio sve dok ga jedan farmer, za kojeg kaže da mu je spasio život, nije pronašao. Video cijelog događaja Džejkob je objavio na svom YouTube kanalu gdje je odmah počeo skupljati preglede i brzo dostigao milion. Takođe je prikupio više od 5.000 komentara, od kojih su ga mnogi prozivali da je lažirao nesreću. Komentari na video snimku su u međuvremenu isključeni.

Srušio avionIZVOR: YOUTUBE/TREVORJACOB

Za početak, prvi komentar o Džejkobu koji „uvijek nosi padobran“ objašnjava kako je to pogrešno. Nekoliko njegovih kolega YouTubera potom je pregledalo videa koja je objavio, a gdje leti i primijetili su da ni na jednom ne nosi padobran, a kamoli sportski padobran kakav je nosio na videu.

Slučaj istražuju federalci

Iz videa su odabrane i druge čudne stavke, poput isključenog ventila za odabir goriva i kamere okrenute prema instrumentu koja se gasi neposredno prije nego što se pojavio problem sa motorom. Pojedinci takođe ističu da mu mikrofon nije priključen, da nije imao razloga pješačiti do svog avion ako u njemu nije imao zalihe za hitne slučajeve.

Sada će o tome je li pad aviona bio lažan odlučiti federalci. Avion Taylorcraft BL64 kupljen otprilike mjesec dana prije nesreće kad je Džejkob navodno rekao prethodnom vlasniku da će „učiniti nešto posebno“ sa avionom, ali nije precizirao šta tačno. Pokrenuta je istraga, a federalci su začuđeni šta su sve neki sposobni uraditi da bi podigli popularnost na mrežama, pa čak i srušiti avion.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име