Naslovna Hercegovina Trebinje Stanivuković: Zašto glavna inspektorka ignoriše izvještaj iz Trebinja? (FOTO)

Stanivuković: Zašto glavna inspektorka ignoriše izvještaj iz Trebinja? (FOTO)

0
Izvor: Insajder

Glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević mudro izbjegava da preuzme odgovornost, iako je 19. avgusta u vanrednoj inspekcijskoj kontroli bolnici u Trebinju republički zdravstveni inspektor utvrdio da se industrijski gas koristi u medicinske svrhe. Za „Agape“ reaguje u 22 časa naveče, a sada ćuti 15 dana.

Rekao je ovo za portal Insajder.in gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, komentarišući dokument koji je danas pokazao na press konferenciji, a koji se nalazi u posjedu našeg portala.

– Ovo je izvještaj o kojem se mnogo ne priča, a u kojem nedvosmisleno konstatovano da je bolnica u Trebinju nabavljala od kompanije „Gilje gas“ i o tome je informisala i glavnu inspektorku Milicu Matijević. Dakle, Republički inspektorat je izvršio kontrolu. I šta ćemo sad? Govore kako neko iz Sarajeva pokušava da sabotira Republiku Srpsku, pa evo imaju mišljenje i naše institucije i opet ne žele ništa da urade – rekao je Stanivuković.

On dodaje da posebno zabrinjava to što glavna inspektorka Milica Matijević o ovome ćuti i ne želi da preuzme odgovornost, a da boli to što oni i danas rade sa tehničkim kiseonikom koji se knjiži kao medicinski i da zbog toga Agencija za lijekove ne može da im zabrani da ga koriste.

– Ja od ove priče neću odustati. Ići ću do Tužilaštva koliko god treba i neću dozvoliti da se ova priča zataška kao piralen ili neke druge, sve dok odgovorni ne preuzmu odgovornost – kazao je Stanivuković.

On je o ovoj temi govorio i na konferenciji za štampu, a tom prilikom pokazao je i izvještaj republičkog zdravstvenog inspektora iz Trebinja. U tom dokumentu inspektori su naglasadili da je „Bolnica Trebinje od kompanije Milojević Gilje Gas zaprimila tečni kiseonik čistoće 99,5%, azot suboksid i ugljen dioksid“.

– Uvidom u objekat kisikane, u prisustvu odgovornog lica firme, utvrđeno je da su lagerovane određene količine pomenuta tri gasa, koji se bez sumnje, što je izjavio prisusutni direktor, u kompletnim količinama koriste u medicinske svrhe, pa se samim tim ovi gasovi tretiraju kao lijekovi. U prisustvu inspektora, kontaktiran je dobavljač koji je izjavio da osim podataka iz uzajamnog ugovora, ostale podatke za sada ne želi predočavati, kako za posjedovanje dozvole za promet medicinskog sredstva, tako ni dokaze, ni izjavu da li posjeduje dozvolu za promet tri sporna gasa – stoji u ovom izvještaju.

Područni inspektor konstatuje da čelične flaše posjeduju samo dio deklaracije sa podacima dobavljača, kao i bezbjednosne podatke.

– Nedostajući podatak o proizvođaču i uvozniku navedenih gasova nismo mogli dobiti – navodi se između ostalog u ovom izvještaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име