Naslovna Hercegovina Bileća „Stari“ kandidati na „novim“ listama: Koga će Hercegovci birati za NSRS?

„Stari“ kandidati na „novim“ listama: Koga će Hercegovci birati za NSRS?

0

Pripripreme za predstojeće opšte izbore uveliko traju. Iz izborne jedinice 9 stranke su odabrale, po njima, najkvalitetnije kadrove koji će biti slika Hercegovine u NSRS. Među nosiocima listi već poznata imena.

-Nosilac liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Izbornoj jedinici 9 je generalni sekretar stranke Luka Petrović. Petroviću se na listi pridružuju i aktuelni poslanici Ilija Tamindžija, Valerija Lakić i Radovan Vuković. Na listu za NSRS će i Milica Ijačić, kao i ugledni trebinjski profesor i aktuelni predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak.

Lista za Pravdu i red prvi put izlazi na izbore sa listom za NSRS, pored aktuelnog poslanika Nebojše Vukanovića koji je i nosilac liste, tu su i trebinjski odbornici  Đorđe Vučinić i Dajana Milišić. Nova snaga na Vukanovićevoj listi su i Nevesinjka Zagorka Grahovac i Nikolina Jelić iz Gacka.  Među 12 imena tu su Srđan Čabrilo i Lazar Radan iz Trebinja,  Obrad Samardžić iz Bileće i Milan Nikčević iz Gacka.

-Nosilac liste Partije demokratskog progresa je narodni poslanik Ljubiša Krunić. U trku za NSRS isped PDP-a će  Anđelina Nikčević i Radojica Antunović iz Gacka,  Jovana Radulović i Nataša Bajčeta iz Trebinja, te  Mladen Tepavčević iz Bileće.

– Srpsku demokratsku stranku na listi će predvoditi Vukota Govedarica, a tu si i Miloš Okuka iz Nevesinja, načelnik Bileće Veselin Vujović, Jovana Bokić iz Ljubinja i Slobodan Prtilo iz Trebinja. SDS-u će se na listi  pridružiti i Nikola Bajović iz Srpske radikalne stranke.

– Narodni demokratski pokret i Socijalistička partija za Izbornu jedinicu 9 imaju zajedničku listu. Noslac liste je Ognjen Kuljić iz Nevesinja. Od socijalista tu su i trebinjski odbornik Rajko Ćapin, Slobodan Čomić iz Bileće i Nataša Đurica iz Berkovića. NDP na ovoj listi predstavljaju Jelena Mučibabić iz Gacka i Bojan Šapurić koji je odbornik u Skupštini grada Trebinja.

-Listu od 12 imena sakupio je i DEMOS. Oni će u trku za NSRS ići sa Brankom Radmilović iz Bileće, Milošem Tepavčevićem iz Gacka, Aleksandrom Koprivicom iz Trebinja,  Milanom Kovačevićem iz Nevesinja i Draganom Milojevićem iz Ljubinja.

-Poznato je i da će u IJ 9 Milan Kovač biti nosilac liste Ujednjene Srpske.  Maksim Skoko prvo je ime na listi Socijalističke partije Srpske. Narodnu partiju Srpske u ovoj izbornoj jedninici predvodiće Jovica Vlatković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име