Naslovna Republika Srpska Steže se obruč oko narko-političke mafije u regionu

Steže se obruč oko narko-političke mafije u regionu

0

Aplikacija „Sky ECC“ i kriptovani telefoni koje je otključala francuska policija otkrila je da je u zemljama bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, uključujući i Kosovo i Sloveniju) postoji opasna međunarodna kriminalna grupa.

Ta grupa se dovodi u vezu sa protuzakonitim obavještajnim radom, nedozvoljenom trgovinom narkotika na veliko, pa, prema nekim nezvaničnim informacijama, čak i sa organizovanjem likvidakcija!

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba iz bezbjednosnih agencija BiH koje provode široku istragu, paraobavještajna služba koja djeluje na području Republike Srpske i Srbije, a čine je bivši pripadnici Državne bezbjednosti i „Crvenih beretki“!

Aktivnosti ove grupe debelo su povezane sa članom Predsjedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom i najužim krugom ljudi oko njega. Na ovo, uz ostalo, upućuju i političke akcije koje u posljednje vrijeme provodi ili najavljuje sam Dodik.

Paraobavještajna služba, tvrde izvori portala, ima svoje saučesnike u vlasti Republike Srpske, i to na najodgovornijim pozicijama.

Državne agencije, prema našim saznanjima, raspolažu cijelim spiskom visokih funkcionara iz Republike Srpske koji se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima koje je razotkrila francuska policija. Navedena imena su poznata portalu Radiosarajevo.ba.ali ih u istrage zasad neće objelodaniti.

Izvori navode da osobe povezane s ovim slučajem u svim institucijama RS (pravosudno-bezbjednosnim) imaju svoje igrače koji su u funkciji djelovanja paraobavještajne strukture.

„Nema institucije u Republici Srpskoj, a da paraobavještajna i narko-klan nemaju tamo svog predstavnika, ali što je još veća žalost nema značajnijeg predsjedničkog kabineta gdje, takođe, nemaju svog čovjeka…. Čak su kroz institucije „pokrili“ granične prelaze“, tvrdi izvor portala.

Potvrđeno nam je da se istraga na ovom slučaju intenzivira i da bi u narednim danima moglo biti poznato više informacija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име