Naslovna Hercegovina STIŽE POMOĆ IZ TREBINJA U Kostajnicu ide operativni tim za saniranje posljedica...

STIŽE POMOĆ IZ TREBINJA U Kostajnicu ide operativni tim za saniranje posljedica zemljotresa

0
Izvor:

U Kostajnicu će sutra ujutro otputovati operativni tim od 10 ljudi, pripadnika službi zaštite i spasavanja iz Trebinja, koji će pomagati u saniranju štete od zemljotresa u ovoj lokalnoj zajednici, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da operativni tim čine pripadnici Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, dobrovoljnih vatrogasnih društava “Jasen-Mosko” i “Lastva” i civilne zaštite HET-a.

– Razgovarao sam sa načelnikom opštine Kostajnica Nikolom Janjetovićem i direktorom Republičke uprave civilne zaštite Milanom Novitovićem, koji su mi rekli da im je svaka pomoć dobrodošla jer su posljedice zemljotresa velike – rekao je Ćurić.

On je istakao da ga je Janjetović upoznao da je u ovoj maloj lokalnoj zajednici više od 20 objekata više nije uslovno za život, te da se mnoge porodice nalaze u alternativnom smještaju ili kod rođaka.

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je utorak, 29. decembra, hrvatski grad Petrinju, a osjetio se i u regionu.

Trebinjski operativci će na terenu ostati do utorka, 5. januara, a ukoliko se ukaže potreba za Kostajnicu će otputovati i drugi tim pripadnika službi zaštite i spasavanja iz Trebinja.

(SrpskaInfo)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име