Naslovna Izdvajamo „Storidž 2“ u Gradišci otkrio improvizovanu laboratoriju: „Uhapšeni su POČELI DA PRIČAJU...

„Storidž 2“ u Gradišci otkrio improvizovanu laboratoriju: „Uhapšeni su POČELI DA PRIČAJU i imaju šta da kažu“

0

U akciji „Storidž 2“ u kojoj je uhapšeno 19 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem te krijumčarenje ljudi, između ostalog, pronađena je i imrovizovana laboratorija za uzgoj droge, a nekoliko osoba obuhvaćenih akcijom je u bjekstvu.

U pretresima je, kako saznajemo, u Gradišci pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj droge s pratećom opremom, a oduzeti su i skoro 100.000 maraka u različim valutama, četiri puške, dva pištolja i municija.

"Storidž 2" u Gradišci otkrio improvizovanu laboratoriju za uzgoj droge

Takođe su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i memorijski uređaji kao i dva vozila.

Nezvanično saznajemo da su u Gradišci uhapšeni: Aleksandar Vitez (47), Filip Munjeran (30) Goran Gvozden ( 39), Dražen Karan (48), Dragoslav Radaković (58), Darko Vujić (50), Kostadin Balaban (29), Veljko Ugrenović, Savo Dragišić (35 ), Nikola Ilišević (41 ), Mladen Grbić ( 43), Saša Vidović ( 31) i Goran Vidović (56) i njihov sugrađanin suspendovani pripadnik policije Dragan Gavrilović (41).

Takođe su uhapšeni Radoslav (65) i Saša Narančić (38) iz Srpca, Banjalučanin Nebojša Tojagić (41), Radivoje Lekić ( 34) iz Laktaša te Dario Taškov (33 ) iz Novog Grada.

U akciji, po naredbi Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a RS i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

Saznajemo da su akcijom obuhvaćene još neke osobe za kojima se trag.

​Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će danas uhapšena lica u akciji „Storidž dva“ dati korisne podatke policiji i Tužilaštvu sa ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela iz ranijeg perioda.

„Ove akcije će se nastaviti, s obzirom na to da ima još lica koja nisu bila dostupna danas“, izjavio je Lukač.

Potvrdio je da su tokom akcije korišteni podaci sa određenih aplikacija koje služe i kao operativni pokazatelji gdje i prema kojim licima policija treba da usmjeri svoje snage kako bi stavila pod kontrolu sve koji imaju veze sa organizovanim kriminalom, trgovinom i zloupotrebom narkotika.

Lukač je ocijenio da su dosadašnje akcije bile dosta efikasne što pokazuje i prošla tokom koje je određeni broj lica priveden, a za većinu određen pritvor.

Lukač je istakao da je najvažnije da su navedena lica „počela da pričaju“ i da „imaju šta“ da kažu.

„Nastavak onoga što su oni pričali je upravo i ovo danas, ali i ovi uhapšeni danas, sasvim sam siguran, daće mnogo informacija policiji i Tužilaštvu tako da ćemo nastaviti ove akcije i ubuduće“, dodao je Lukač.

Istakao je da se u BiH koristi veliki broj „Skaj“ i „Anam“ aplikacija, ali i navodi da policija trenutno nije u posjedu svih kriptovanih telefona i da još ima nepoznanica o svim licima koja su ih koristila i za koje potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име