Naslovna Hercegovina Nevesinje Student iz Nevesinja izmasakriran nožem, pa nasmrt iskrvario na ulici: Tužilaštvo traži...

Student iz Nevesinja izmasakriran nožem, pa nasmrt iskrvario na ulici: Tužilaštvo traži najmanje 10 godina zatvora za TRANSVESTITA UBICU

0

Tužilaštvo traži ne manje od 10 godina zatvora za Gorana Abdulova, transvestita poznatog kao Jovana Transica, koji je optužen da je 7. jula 2018. godine ubio Marka Radovića, studenta s kojim je mjesecima bio u emotivnoj vezi.

Danas su održane završne riječi na suđenju za brutalno ubistvo studenta koji je iz Nevesinja došao u Beograd kako bi studirao. Tužilaštvo je zatražilo ne manje od 10 godina robije za Abdulova, dok je najveća zaprijećena kazna do 15 godina.

Podsjetimo, stravično ubistvo Radovića dogodilo se 7. jula 2018. godine u stanu u Zemunu u kojem je mladić živio kao podstanar. Nesrećni mladić uboden je nožem četiri puta, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici, ispred kuće. Dan kasnije, zbog njegovog ubistva uhapšen je transvestit iz Železnika Goran Abdulov, poznat kao Jovana Transica, sa kojim je mladić mjesecima bio u emotivnoj vezi.

Suđenje Abdulovu obilježilo je njegovo mijenjanje iskaza. Na saslušanju u Tužilaštvu transvestit je za sve okrivio Radulovića i rekao čak i da se “sam ubo na nož”. Međutim, kada je suđenje počelo, on je promijenio iskaz.

U prvom iskazu, koji je sudija pročitao, Abdulov je rekao da su se on i Marko Radović upoznali u jednom gej kafiću na Terazijama, te i da je bio zaljubljen u Marka. Za kobni dan on je rekao da je Marka ubo nožem tri puta, te i da je nesrećni mladić istrčao iz stana dozivajući pomoć.

Međutim, prilikom iznošenja odbrane pred sudom Abdulov je promijenio gotovo sve. Izjavama je sebe pokušavao da prikaže kao žrtvu, a od ubijenog Radovića nasilnika. Kako je kazao pred sudom, on se sa Radovićem upoznao 2015. godine preko jedne aplikacije.

– On je došao kod mene kući gdje živim sa majkom i tu smo imali seksualne odnose. Nije znao da sam muško, jer smo imali seksualne odnose kakve sam ja želio. Rekao sam mu da želim vezu bez obaveza. Poslije šest mjeseci viđanja on me je pitao zbog čega nosim periku. Pošto sam znao da nešto osjeća prema meni, otkrio sam mu da sam transvestit. On je to prihvatio – rekao je Abdulov.

Kako je onda počeo da tvrdi Abdulov, ubrzo potom Radović je postao žigolo, a i njega je navodno počeo da maltretira.

– To je bilo poslije godinu i šest mjeseci otkad smo započeli odnos. Jednom prilikom mi je udario šamar pred mamom, i ona ga je onda izbacila iz kuće. Poslije tog incidenta sam počeo da odlazim ja kod njega. Pozajmljivao sam mu pare, mnogo para. Dužan mi je bio oko 700 evra. Molio sam ga da mi vrati te pare jer mi je trebalo za operaciju promjene pola. On me je poslije primoravao da odlazim kod njega, tražio od mene nasilne odnose, vezivao me je kanapom, silovao – rekao je tada Abdulov i dodao da se sa Radovićem uvijek viđao kao žena.

Na pitanje postupajućeg zamjenika Višeg javnog tužilaštva Nenada Stefanovića zbog čega, ako ga je Radović maltretirao, to nije prijavio policiji, Adbulović je kazao da to nije uradio “jer ga voli”, a i ubijeni mu je “dugovao novac”.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Ja sam Marku dva dana pred ubistvo rekao da treba da odemo u policiju da me prijavi jer je policija jedino mogla da me zaustavi da ne idem više kod njega – rekao je on i dodao da je tog dana trebalo da se vide, međutim Radović to nije želio.

Kako je kazao, Radović mu je tada rekao da ne želi više da bude sa njim.

– Sutradan smo se našli ispred Vatrogasnog doma u Zemunu gdje sam mu tražio da mi vrati pare. Bio sam obučen kao muško. On me je odgurnuo od sebe, rekao da će me prijaviti policiji, i onda je otišao u SUP. Zašto i zbog čega da me prijavi mislim da ni on nije sam znao. Ja sam mu onda rekao da ću otići ispred njegove kuće, da ću reći njegovom gazdi stana da je u vezi sa transvestitom. Pozvao sam njegovog oca kojem sam to rekao, poslao sam njegovim prijateljima našu zajedničku fotografiju i rekao da je on u vezi sa transvestitom. Zvao sam i njegovog ujaka kojem sam rekao da mi je Marko dužan novac. Ja sam poslije susreta kod Vatrogasnog doma otišao odmah ispred njegove kuće. Čekao sam ga sat vremena, ali kako nije došao ja sam otišao kući – rekao je Abdulov.

Kako je ukazao, on je te noći pio lijekove za smirenje.

– Meni to nije smetalo. Nisam tražio nikakvu pomoć – rekao je on i dodao da se već osam godina liječi na psihijatriji.

“Sam se ubo na nož”

Kobnog dana, kako je ispričao, on je otišao kod žrtve kući uprkos tome što mu je Radović prethodno rekao da ne dolazi.

– Pustio me je u kuću i ja sam ga tada pitao “zašto me ponižavaš”, on je rekao da mu se može. Onda me je udario pesnicom. Pa još jednom. Jedino što sam vidio za samoodbranu jeste nož na frižideru. Uzeo sam ga, stavio uz sebe, i onda me je Marko gurnuo ka sebi kako bi me još jednom udario i nabio se na nož – tvrdi Abdulov.

Za razliku od prvobitnog iskaza datom u tužilaštvu, a gdje je ukazao da je Radovića ubo još dva puta, pred sudom Abdulov je rekao da se toga ne sjeća i da to nije uradio.

– Izletio sam napolje. Otišao sam na stanicu i vidio sam tek tada da sam krvav. Našao sam neku prljavu vlažnu maramicu i obrisao ruke njome. Kada sam došao kući mami sam ispričao da sam se sa Markom potukao. To isto veče sam pokušao da se ubijem – rekao je on i dodao da je tada popio “tri-četiri kutije bensedina, dvije kutije od lorazepana i dve-tri litre piva”.

Obdukcija: Rane su bile strahovite

Prije odluke da ide do kraja, nožem ga je isjekao pored usana, po vratu, ramenu, nadlaktici i šaci”, neki su od jezivih detalja obdukcionog nalaza koji su predočeni sudu u postupku koji se vodi protiv Gorana Abdulova.

– U grudi ga je ubo šest puta. Ubilački nagon “da partner ne bude ničiji” bio je toliko izražen, da mu je nožem otvorio grudi i nastavio da ga ubada u pluća i srce! Poslije udaraca u grudi, otvorio mu je trbušnu duplju, usljed čega je došlo do izliva krvi. Prije nego što je donio odluku da ide do kraja, nožem ga je isjekao pored usana, po vratu, ramenu, nadlaktici i šaci, dok mu je na bedrima ogulio kožu – navodi izvor.

Komšije čule zločin

Stravičan zločin iz strasti su otkrile žrtvine komšije, koje su kobne noći čule viku i lomljavu iz Radovićeve podstanarske sobe.

– Pomislili smo da se tuče s Jovanom. Kad sam izašao napolje, vidio sam krvavog Marka u gaćama. Krv je šikljala svuda, a on se teturao po dvorištu. Kada sam mu prišao, ugledao sam i visoku osobu, za koju sam pomislio da je Jovana, kako u ruci nosi nož od 20 centimetara i neku kesu. Mislim da je bila perika u njoj. Uplašio sam se da će me ubiti, ali je ona hladno išetala iz dvorišta, a Marko se nekako odvukao do ulice – prepričao je nakon zločina komšija.

Radović je preminuo na asfaltu.

Izricanje presude Abdulovu zakazano je za 24. mart, piše Blic.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име