Naslovna Hercegovina Šume Republike Srpske smijenile pogrešnog direktora u Kalinoviku! Postavljen 1. februara, njegov...

Šume Republike Srpske smijenile pogrešnog direktora u Kalinoviku! Postavljen 1. februara, njegov prethodnik napravio ogroman minus

0

Sindikalna organizacija Šumskog gazdinstva „Zelengora“ iz Kalinovika poslala je našem portalu demanti u kojem navode da za finansijske gubitka ovog preduzeća nije kriv smijenjeni direktor Đorđe Živanović.

Vlada smijenila deset direktora u „Šumama Srpske“
19.04.2021. 20:08

Direktori 10 organizacionih jedinica preduzeća „Šume Republike Srpske“ biće smijenjeni zbog poslovnog gubitka od oko 5,3 miliona KM, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repu…

Demanti prenosimo u cjelosti.

Sindikatska organizacija ŠG „Zelengora“ Kalinovik

U vezi skorašnjih dešavanja po pitanju smjene v.d. direktora ŠG „Zelengora“ Kalinovik Đorđa Živanovića, diplomiranog inženjera šumarstva, ovim putem želimo da iznesemo svoj demanti i upoznamo javnost sa istinom i nepravdom koja je od strane Ministarstva poljoprivrede, šamarstva i vodoprivrede i JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac učinjena čovjeku.

Naime, u medijima se na dosta mjesta navodi da je Vlada Republike Srpske na posebnoj sjednici održanom 19. 4. 2021. godine smijenila direktore deset organizacionih dijelova JPŠ, među kojima i Đorđa Živanovića, a kao razlog za smjenu se navodi nestručno vođenje preduzeća i loš poslovni rezultat u proteklom periodu.

Loš poslovni rezultat, odnosno negativno poslovanje ŠG „Zelengora“ Kalinovik koja se kroz medije i izjave zvaničnika pripisuje smijenjenom Đorđu Živanoviću nije posljedica njegovog nestručnog i nezakonitog rada jer je dužnost v.d. direktora ŠG „Zelengora“ Kalinovik preuzeo 1. februara 2021. godine od prethodnog v.d. direktora Đorđa Sladoja, diplomiranog pravnika, koji je na čelu ŠG „Zelengora“ Kalinovik bio u periodu od aprila 2016. godine do primopredaje dužnosti, koja je obavljena krajem januara ove godine, znači skoro pet punih godina. Minus od cirka 395.000,00 KM koji se pripisuje smijenjenom Živanoviću je svojim poslovanjem prouzrokovao prethodni v.d. direktor, a sa ovim istinitim činjenicama su upoznati svi radnici ŠG „Zelengora“ koji stoje iza ovog demantija kao i cijela Uprava JP na čiju molbu i nagovaranje se Živanović prihvata ove dužnosti, uprkos teškoj finansijskoj situaciji i lošem poslovnom rezultatu.

Đorđe Živanović je stručnim i odgovornim pristupom krenuo sa rješavanjem nagomilanih problema i u dobroj mjeri za ovaj kratki period od tri mjeseca koliko je bio v.d. direktor uspostavio red i popravio cjelokupnu sliku ovog šumskog gazdinstva, te prema tome nije zaslužio da se njegovom imenu pripisuju neistine i da umjesto istinskog krivca bude krivac za loše poslovanje šumskog gazdinstva „Zelengora“ Kalinovik.

Predsjednik SOŠG „Zelengora“ Kalinovik

Bozalo Stanko

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име