26.2 C
Trebinje
18,Juni, 2024 11:54:28

Sutra o Zakonu o sudu i izmjenama Izbornog zakona

Sjednica Savjeta ministara zakazana je za sutra, a na dnevnom redu su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH i novi tekst Nacrta zakona o Sudu BiH.

Predlagač ova dva nacrta je Ministarstvo pravde u Savjetu ministara.

Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara podnijeće sutra inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu između Saudijskog fonda za razvoj i BiH za izgradnju studentskog doma na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na dnevnom redu je i novi tekst informacije o stanju bezbjednosti u BiH za 2022. godinu, kao i informacija o izradi Plana tranzicije u upravljanju migracijama, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Ovo ministarstvo je podnosilac i izvještaja o radu Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH za 2023. godinu, objavljeno je na zvaničnoj stranici Svajeta ministara.

Dnevnim redom je predviđeno da ministri razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH, kao i prijedlog strategije i akcionog plana sprovođenja strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH do 2029. godine.

Pred ministrima će se naći i izvještaji o radu institucija Savjeta ministara za prošlu godinu.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odgovora na poslanička pitanja.

Početak sjednice zakazan je za 13.30 časova.

(Srna) Foto: SM BiH

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala Trebinje 24. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Trebinje 24 zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img

Povezane vijesti:

- Advertisement -spot_img