Naslovna Hercegovina Sutra prva konstitutivna sjednica. Ko na koju poziciju i imamo li nove...

Sutra prva konstitutivna sjednica. Ko na koju poziciju i imamo li nove „papke“?

0
Izvor:

Sutra će se u Trebinju održati prva Skupština grada Trebinja u novom sazivu. Trenutno, jedino što sa sigurnosti možemo reći jeste da će gradonačelnik Trebinja imati ubjedljivu skupštinsku većinu od 19 odbornika.

Na sutrašnjoj sjednici lokalnog parlamenta biraće se predsjednik i potpredsjednik Skupštine grada Trebinja. Kako je potvrđeno iz neimenovanih izvora za naš portal na poziciji predsjednika će se naći stari novi predsjednik Dragoslav Banjak (SNSD). Na mjestu potpredsjednika konkuriše više imena. Kako saznajemo sve će zavisiti od toga kome će pripasti mjesto zamjenika gradonačelnika. U koliko na toj poziciji bude kadar Socijalističke partije ova pozicija bi trebala da pripadne Ujedinjenoj Srpskoj, a ukoliko SNSD „uzme“ mjesto zamjenika gradonačelnika socijalistima će pripasti funkcija zamjenika potpredsjednika Skupštine grada Trebinja. Ova druga opcija je dosta realnija.

Mnogi portali u našem gradu su navodili i to da će skupštinska većina koju čini 19 odbornika biti uvećana. Prema našim saznanjima radi se o špekulacijama i nema realne osnove za ovako nešto. Ipak sutra će se tajnim glasanjem birati funkcija predsjednika Skupštine i na tome glasanju će se vidjeti ima li novih „papaka“ u redovima opozicije.

Da podsjetimo skupštinsku većinu čine SNSD sa 12 odbornka, Ujedinjena Srpska sa 2 odbornika, Socijalistička partija sa 2 odbornika, NDP sa 1 odbornikom, DNS sa 1 odbornikom i Momir Gvozdenović iz reda nacijonalnih manjina. Opoziciju će prestavljati Lista Nebojše Vukanovića sa 4 odbornika, SDS sa 3 odbornika i HNP-PDP sa 3 odbornika.

Trebinje 24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име