Naslovna Hercegovina Bileća Sutra sahrana dvojice Bilećana stradalih u sudaru i dan žalosti u Bileći

Sutra sahrana dvojice Bilećana stradalih u sudaru i dan žalosti u Bileći

0
Izvor: Trebinje 24

Dvojica Bilećana Miloš Vuković (33) i Petar Kapor (22) koji su u nedelju ujutro smrtno stradali na licu mjesta u direktnom sudaru na putu Gacko – Bileća, u mjestu Bijela Rudina kod Bileće, biće sahranjeni sutra u groblju u selu Gornji Hodžići i na Gradskom groblju Bileća.

U trebinjskoj Prosekturi je danas urađen spoljni pregled leševa kojim je utvrđeno da su povrede mogle nastati u saobraćajnoj nesreći, a krv oba stradala je poslata na vještačenje u KTC Banjaluka.

Njih dvojica su, prema potvrdama iz Okružnog tužilaštva Trebinje, upravljali automobilima audi 6 i BMW X3, u kome se na mjestu suvozača nalazio još jedan mladić i on je zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je hospitalizovan na Odjeljenju intenzivne njege u Bolnici Trebinje, ali, i pored dijagnostifikovanih lomova kostiju, nije životno ugrožen.

Okružni tužilac je, prema izvršenom uviđaju koji je urađen zajedno sa policijom, utvrdio da je na putu došlo do direktnog sudara, jer su se kretali iz suprotnih pravaca.

“Vozilo audi A6, kojim je upravljao M.V., kretalo se iz pravca Gacka, a u susret mu je dolazio BM X3 iz pravca Bileće, kada je došlo do direktnog sudara”, kazao je za “Nezavisne” Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje.

Načelnik opštine Bileća donio je odluku da se 21. septembar 2021. godine proglasi Danom žalosti na području opštine Bileća, zbog smrti sugrađana Miloša Vukovića i Petra Kapora, koji su tragično nastradali 19.09.2021. godine.

Sve kulturne manifestacije koje su planirane za 21. septembar 2021. godine, se otkazuju i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima.
Sve sportske manifestacije koje su planirane za 21. septembar obavezne su aktivnosti početi minutom ćutanja.

Zastave na svim institucijama u opštini Bileća će biti spuštane na pola koplja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име