Naslovna Hercegovina Trebinje Sutra u Trebinju centralna ceremonija obilježavanja DANA CIVILNE ZAŠTITE

Sutra u Trebinju centralna ceremonija obilježavanja DANA CIVILNE ZAŠTITE

0
Izvor: SRNA

Centralna ceremonija obilježavanja 1. marta, Dana civilne zaštite, biće održana sutra u Trebinju izvođenjem pokazne vježbe „Štit“, a za danas je planirana njena proba.
Vježbom „Štit 2021“ je planirano da bude obilježen 1. marta, Dan zaštite i spasavanja – Dan civilne zaštite Republike Srpske i Međunarodni dan civilne zaštite.

Svrha vježbe je provjera ljudskih i materijalno tehničkih resursa, efikasnost reakcije timova prvog odgovora u nesreći izazvanoj zemljotresom, hitnoj intervenciji pružanja prve i medicinske pomoći, te evakuaciji unesrećeni lica, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Učešće u vježbi uzeće specijalizovane jedinice Republičke uprave civilne zaštite.

Aktivnosti počinju u 9.00 časova svečanom smotrom i defileom kroz Trebinje, nakon čega će na platou osnovnih škola „Sveti Vasilije Ostroški“, „Vuk Karadžić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ uslijediti izvođenje vježbe.

Ovu pokaznu vježbu organizuje Republička uprava civilne zaštite zajedno sa gradom Trebinje.

Republička uprava civilne zaštite će, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, 1. marta oganizovati obuke u osnovnim školama „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju, „Meša Selimović“ u Bijeljini, „Sokolac“ u Sokocu, „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu, „Jovan Cvijić“ u Banjaluci, „Petar Mećava“ u Kostajnici i „Risto Proroković“ u Nevesinju.

Tematski okvir obuka je postupanje u slučaju različitih vrsta opasnosti, te vježba evakuacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име