Naslovna Izdvajamo Sve što Dodik radi je manipulacija i predizborna laž – Nikada neće...

Sve što Dodik radi je manipulacija i predizborna laž – Nikada neće vratiti nadležnosti

0

– Od prvog momenta sam tvrdio i sada tvrdim da je teorija kako će SNSD vratiti Republici Srpskoj prenesene nadležnosti manipulacija i najobičnija predizborna laž, kaže Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a.

Govedarica je ovo objavio na svom fejzbuk profilu, reagujući na jučerašnju izjavu Milorada Dodika koji je samoincijativno, bez odluke NSRS, najavio da se prolongira donošenje zakona o vraćanju nadležosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku iz oblasti odbrane, poreza pravoduđa…

Govedarica je u objavi podsjetio i na svoje riječi iz jednog ranijeg intervjua kada je kazao:

„Prošlo je skoro dva mjeseca od te famozne posebne sjednice NSRS, koja je bila najavljena u oktobru, a da li je Radovan Višković obavijestio Fadila Novalića da je Republika Srpska povukla sporazume o prenesenim nadležnostima sa entiteta na BiH po pitanju odbrane, pravosuđa i uprave za indirektno oporezivanje? Nije i niti će, ali ga je zvao za neka druga pitanja.

Ostalo je još četiri mjeseca da Vlada predloži zakone kojim se formiraju ove institucije u Republici Srpskoj. Hoće li do toga doći? Neće, zato što to nikada nije ni bio plan naših vlastodržaca. Ako Dodik i njegovi drugovi i drugarice iz partije, ispoštuju zaključke NSRS i formiraju vojsku Republike Srpske, VSTS i indirektno oporezivanje prenesu na Republiku Srpsku, ja ću se gospodi javno izviniti, saopštiti da sam totalno loše procijenio aktuelnu situaciju i povući ću se iz politike“

Govedarica naglašava da je još tada tvrdio kako plan vlasti nije vraćanje nadležnosti u oblasti odbrane, pravosuđa i indirektnih poreza.

„Moja ponuda još stoji, ako dokažu da griješim izvinuću se i povući iz politike“, poručio je Govedarica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име