Naslovna Hercegovina Trebinjac Kasim ne zaboravlja sugrađane, donirao 50.000 KM za 166 porodica

Trebinjac Kasim ne zaboravlja sugrađane, donirao 50.000 KM za 166 porodica

0

Kasim Kamo Čustović, rođeni Trebinjac i ugledni oftalmolog, koji skoro šest decenija živi i radi u Švajcarskoj, danas je Centru za socijalni rad Trebinje uručio značajnu novčanu donaciju od 50.000 maraka za socijalno ugrožene kategorije.

Zoran Anđušić, direktor Centra za socijalni rad Trebinje ističe da će od ove donacije, po 300 maraka dobiti 166 porodica iz kategorija lica koja su u hraniteljskim porodicama, koja su poznata Centru i koji su se najviše obraćali za jednokratnu novčanu pomoć te lica koja primaju samo novčanu pomoć.

Zahvaljujući Čustoviću na ovoj značajnoj donaciji Anđušić je istakao da je divno što ovako humani ljudi postoje te da im pojedinačne donacije mnogo znače u radu.

Kasim Kamo Čustović je siguran da ovaj novac ide u prave ruke.

„Ovaj novac koji sada dajem siguran sam da će biti podijeljen na pravi način, imam puno povjerenje u gospodina Anđušića i Centar. Raduje me da ovaj novac ide u ruke onih kojima je, zaista, potreban. Veoma je važno danas biti čovjek i shodno svojim mogućnostima pomagati ljudima kojima je to potrebno, bez obzira na pol, rasu i naciju“, naveo je Čustović.

On je, kako kaže, i ranije slao značajne novčane donacije svom Trebinju i Trebinjcima.

Anđušić je Čustoviću uručio zahvalnicu za humanost, razumjevanje i podršku socijalno ugroženim kategorijama u svom kraju.

Čustoviću se zahvalio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, navodeći da je ovo dokaz da bez obzira na to što je prije skoro 60 godina napustio rodni kraj –  nikada nije zaboravio Trebinje i svoje sugrađane.

Kao znak pažnje, Ćurić mu je poklonio Zvaničnu monografiju grada Trebinja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име