Naslovna Hercegovina Trebinje čeka dozvolu radi daljih procedura oko formiranja slobodne zone

Trebinje čeka dozvolu radi daljih procedura oko formiranja slobodne zone

0

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je u intervjuu Srni da epidemija virusa korona jeste uticala na usporavanje realizacije projekta slobodne zone. On navodi da je bilo potrebno izraditi elaborat i ostalu dokumentaciju, te da se u narednim danima očekuje da se oglasi nadležno ministarstvo kako bi se dobila potrebna dozvola i otpočelo sa daljim procedurama.

– Sigurno je da će nam trebati saglasnost nadležnog ministarstva u Savjetu ministara, ali se nadam da neće biti problema jer to je nova investicija, koja omogućava otvaranje radnih mjesta. Potrebno je podržati sve zdrave projekte koji stvaraju poslovan ambijent i koji zapošljavaju nove ljude – ocijenio je Ćurić u intervjuu Srni, a prenosi RTRS.

On kaže da Grad daje 99% popusta na rentu za sve koji grade proizvodne objekte u poslovnim zonama i 25% na troškove uređenja, a razmišlja se i o podršci za svako novo radno mjesto.

– Slobodna zona već dovoljno daje prostora na nivou države da postoje olakšice privrednicima u smislu da se ne plaća PDV dok se roba nalazi u slobodnoj zoni već nakon prodaje – kaže Ćurić i ocjenjuje da u prilog projektu ide geografski položaj Trebinja, blizina Crne Gore, ali i Hrvatske, koja je članica EU, kao i budući aerodrom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име