Naslovna Hercegovina Trebinje obnavlja linije, kreću autobusi prema Srbiji i Crnoj Gori

Trebinje obnavlja linije, kreću autobusi prema Srbiji i Crnoj Gori

0

Saobraćajne linije od Trebinja prema Srbiji i Crnoj Gori, koje proteklih mjeseci zbog pandemije virusa korona nisu bile aktivne, ponovo se obnavljaju, pa je trebinjsko auto-prevozno preduzeće “Ubla turs” već obnovilo liniju Trebinje – Nikšić, a vraćaju se i linije prema Beogradu i Novom Sadu.

Milica Miljanić, direktorica “Ubla tursa”, kaže da se narednih dana očekuju i linije prema Crnogorskom primorju i Podgorici, a ukidanjem PCR mjera povećava se i interesovanje za putovanja prema Beogradu i Novom Sadu, gdje studira veliki broj trebinjskih studenata.

“Dok su bile aktuelne stare mjere zabrane ulaska u Crnu Goru i Srbiju, gotovo sve linije su bile ugašene, samo je postojala ona prema Crnogorskom primorju, i to svaki drugi dan, a sada očekujemo da nam se jave stari prevoznici, dok su i putovanja prema Srbiji bila svedena na minimum, ali bi te saobraćajne linije trebalo da budu što prije obnovljene, a broj putnika na ovim relacijama povećan”, kaže Miljanićeva.

Ona dodaje da su na nekim linijama, u odnosu na ranije godine, prihodi pali i do 80 odsto, dok je na linijama za zemlje koje su u potpunosti bile zatvorene pad bio stoodstotan.

Dodaje da će im mnogo značiti pomoć koju je najavio premijer RS Radovan Višković, a koja se odnosi na saniranje finansijskog gubitka zbog pandemije.

Izvor: Nezavisne novine

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име