Naslovna Hercegovina Trebinjski medicinari nakon dvije godine mogu na godišnji odmor

Trebinjski medicinari nakon dvije godine mogu na godišnji odmor

0

Nakon više od dvije godine većina “kovid” i ambulanti za akutne respiratorne infekcije (ARI) širom Srpske prestale su sa radom, a medicinari konačno mogu da predahnu, jer se vraćaju normalnom režimu rada, ali i života.

U najvećoj zdravstvenoj krizi vijeka koja je odnijela mnogo ljudskih života širom svijeta, način rada medicinara u “kovid” bolnicama, okrenuo se za 360 stepeni, jer su često cijelo radno vrijeme provodili u zaštitnim odijelima i nisu znali ni za dan ni za noć.  Nesebično su se borili za život pacijenata, izlažući se opasnosti, a slobodnog vremena i godišnjih odmora skoro da nisu imali.

Direktorka Doma zdravlja u Trebinju Maja Mićunović kaže da su rasformirali jednu “kovid” ambulantu, a ostale dvije funkcionišu na isti način kao i do sada.

-Znatno je smanjen obim posla, a radnici će konačno nakon dvije godine moći da koriste svoja zakonom zagarantovana prava, poput godišnjih odmora i plaćenog odsustva -rekla je Mićunovićeva. Dodala je da će i medicinsko osoblje malo odmoriti i moći da se posveti svojim porodicama koje su, kako je rekla, u proteklom periodu bile pomalo zapostavljene.

-Lakše se diše, raspoloženje je bolje. Nadamo se da će ovako i ostati – kazala je Mićunovićeva za Glas Srpske.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име