Naslovna Hercegovina „Trebinjski trougao“

„Trebinjski trougao“

0
Izvor:

Trougao između Milorada Dodika, virusa korona i Trebinja je više nego interesantan. Prisjetimo se samo 7.4.2020. u Trebinju nismo imali ni jedan slučaj novog virusa, ali već 10.04.2020. nakon dolaska gospodina Dodika, u Trebinju se pojavio prvi zaraženi. Slučajno ili ne? Recimo da je to slučajno.

Sljedeći njegov dolazak vezan je za 21.10.2020. U tome trenutku Trebinje važi za jedan od gradova koji je mirniji po pitanju broja zaraženih novim virusom. Nema mnogo slučajeva, narod se kreće i sve izgleda normalno, ali već 26.10.2020. Luka Petrović objavljuje da je zaražen koronom i od toga dana u Trebinju imamo eksponencijalni rast zaraženih. Gospodin Mirko Ćurić, iako je bio u stalnom kontaktu sa Lukom Petrovićem, ne odlazi u samoizolaciju već nastavlja kampanju. Tih dana ogroman broj članova i funkcionera SNSD-a biva zaraženo virusom korona. Očigledno „okupljanje“ velikog broja ljudi po domaćinstvima i ne pridržavanja propisanih mjera uzelo je svoj danak. Takvim svojim neodgovornim ponašanjem širili su virus po gradu ne mareći za druge.

Iako nas visoki funkcioneri vladajuće partije konstantno pozivaju da poštovanje epidemioloških mjera i na odgovorno ponašanje, isti se ne ponašaju odgovorno i svojim primjerom šalju lošu poruku građanima.

Trebinje24