Naslovna Izdvajamo Trivić: Šef CIK-a priznao grešku od 13.000 glasova

Trivić: Šef CIK-a priznao grešku od 13.000 glasova

0

„Кako Arnautović večeras kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIК prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili „golim okom“ ta razlika smanjena za 13.000 glasova“.

Napisala je to na fejsbuku Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a i kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske reagujući na izjavu Suada Arnautovića, predsjednika CIK-a BiH u intervjuu za Fejs TV.

To je, kaže Trivićeva, još jedno javno priznanje predsjednika CIК-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci.

„Кako Arnautović večeras kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIК prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili „golim okom“ ta razlika smanjena za 13.000 glasova“, ističe Trivićeva i dodaje:

„Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gdje prvobitno nisu bile. Da li to znači da sad CIК falsifikuje rezultate?!“, pita se Trivićeva.

Ona kaže da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

„Ovo je rekao sam predsjednik CIК. Pored jučerašnje sjednice koja je bila kontroverzna, čudna, nestvarna, sjednice u kojoj se nevažeći izbirni proces prikazuje važećim rezultatima, ovo gostovanje je dodatni šamar cijeloj Republici Srpskoj“, zaključila je Trivićeva.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име