Naslovna Hercegovina Gacko Trovanje Gačana ne prestaje, primirje u ratu crvenih ruža

Trovanje Gačana ne prestaje, primirje u ratu crvenih ruža

0
Snimci iz Gacka, snimljeni danas, na kojima se vidi oblak pepela, dima i otrovnih gasova koji kuljaju iz Termoelektrana Gacko, jasno pokazuju da je situacija sa zagađenjem alarmantna. Već mjesecima na postrojenjima Rudnika i termoelektrane Gacko ne rade elektro-filteri, građani se truju, cijelo gatačko šolje je prekriveno slojem crnog pepela a o posljedicama na zdravlje se može samo nagađati.

U Gacku nema uređaja koji prate zagađenje vazduha, iako je to zakonska obaveza, jer su vlasti svjesne da bi alarmantni podaci uzbunili javnost i građane, od kojih mnogi imaju probleme sa zdravljem i respiratornim sistemom.

Očekujemo napokon da se o svemu oglase načelnik Milinković i gradske vlasti koje godinu dana ćute o svemu, prave se e naivni i neinformisani, te nezainteresovani za zdravlje Gačana.

Inače u sukobu crvenih ruža Srđan Milović je izvojevao pobjedu nad Lukom Petrovićem, što je potvrdilo moje pretpostavke da je sitno pismo o haosu u Elektroprivredi Republike Srpske i elektro-energetskom sektoru pisao u dogovoru sa Dodikom, pa je poniženi don Luka Lučijano Petrović morao da kapitulira i poveća sredstava RiTE Gacku za 20 miliona maraka na godišnjem nivou, o čemu ću uskoro detaljnije pisati.

 

Nebojša Vukanović

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име