Naslovna Hercegovina Tužilaštvo ćuti o Albijaniću, Knežević saslušan: Otkriveno na koji način je pljačka...

Tužilaštvo ćuti o Albijaniću, Knežević saslušan: Otkriveno na koji način je pljačka izvedena

0
Izvor: Vijesti

Iz Višeg državnog tužilaštva odbili su da odgovore da li su tražili određivanje pritvora za Stojana Albijanića, uhapšenog u Bileći zbog sumnje da je u Nikšiću učestvovao u oružanoj pljački sa smrtnim ishodom.

Tamošnji mediji objavili su da je ta osoba nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode, “jer Tužilaštvo Crne Gore nije tražilo određenje pritvora”.

“Na vaša pitanja u ovom momentu ne možemo dati odgovore, obzirom da bi takvi odgovori mogli uticati na vođenje postupka”, saopšteno je Vijestima iz VDT.

Oni su podsjetili da je danas u tom tužilaštvu saslušan drugi uhapšeni u tom predmetu – Mitar Knežević.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici danas je saslušano lice M.K., u svojstvu osumnjičenog, zbog krivičnog djela razbojništvo, kojom prilikom je smrtno stradalo jedno lice, nakon čega mu je donijeto rješenje o zadržavanju, a u daljem toku postupka protiv okrivljenog biće podnijet predlog za određivanje pritvora Višem sudu u Podgorici, sudiji za istragu”, navodi se u odgovorima.

Službenik obezbjeđenja Pošte Ljubiša Mrdak (50) ubijen je u srijedu, dok je pokušao je da spriječi pljačku na parkingu kod nove Pošte u Nikšiću.

U tog radnika Security Gard Montenegro firme, koja pruža usluge fizičko tehničkog obezbjeđenja Pošte Crne Gore, pucao je jedan od četvorice razbojnika, koji su iz vozila za transport novca odnijeli oko 400.000 eura, navodno namijenjenih za isplatu penzije.

Vijestima je nezvanično saopšteno da su naoružani razbojnici istrčali iz džipa bosanskih registarskih oznaka, čim se vozilo za transport novca zaustavilo na parkingu pošte.

Prema tim informacijama, brzo su prišli radnicima obezbjeđenja, poprskali ih biber sprejom i počeli ih udarati kundacima.

Navodno dvojica radnika obezbjeđenja su pala, a Mrdak se uhvatio u koštac sa jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio ga u grudi.

Za to vrijeme, tvrdi izvor Vijesti, drugi napadači su džakove sa novcem ubacivali u džip kojim su došli.

Prema izjavama očevidaca, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapuljače.

Razbojnici su zatim pobjegli u nepoznatom pravcu, a vozilo za koje se pretpostavlja da su koristili tokom razbojništva, policija je pronašla zapaljeno, na sporednom putu u mjestu Poklonci, ispod regionalnog puta (zaobilaznica) koji od Nikšića vodi do Šavnika i Plužina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име