Naslovna Izdvajamo Tužio Opštinu iz koje je prisvojio 100.000,00 KM

Tužio Opštinu iz koje je prisvojio 100.000,00 KM

0
Izvor: Istok.rs

Iako je Opština Bileća postala sinonim za neobična i neshvatljiva dešavanja, ipak nova saznanja o radu bivše strukture vlasti ponovo iznenade i začude.

Slučaj „Popara” bi mogao prevazići prethodne slučajeve, ne samo po cifri prisvojenog novca na ilegalan način već i po pokušajima izigravanja žrtve, kojoj nisu uplaćeni penzijsko-invalidski doprinosi.


Naime, Radenko Popara, bivši načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Bileća, tužio je istu za neuplaćene penzijsko-invalidske doprinose i naravno, dobio presudu.
U svemu ovome ništa ne bi bilo čudno, da taj isti Radenko Popara nije od te iste Opštine Bileća na ilegalan način prisvojio 100.000,00 KM.


Bez ikakve procedure o javnim nabavkama, nekim čudom se pojavila firma „Bostef-Inženjering”, čiji je vlasnik Bojan Popara, sin Radenka Popare, koja je obavljala građevinske radove na teritoriji opštine Bileća 2018.,2019., i 2020. godine.
Za te tri godine ukupno je „zaradila” 99.853,40 KM.
(U prilogu su ugovori o izvođenju radova)


Otkud se pojavila baš firma pomenutih Popara, kada nije zadovoljena niti jedna zakonska regulativa o javnim nabavkama prilikom izvođenja ovakve vrste radova?
Ono što se može zaključiti iz cjelokupnog Poparinog rada kao načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, je to da je ova cifra od 100.000,00 KM samo dio „namaknutog” novca, kome se ušlo u trag.
Ko je sada na potezu za tužbu, ostaje da se vidi.


S obzirom da je republička vlast podržavala rad bivše lokalne vlasti u Bileći, očekivati je da će ih podržati i u sudskim procesima, ukoliko do njih dođe, pa će se vjerovatno napuknuta karika prevezati i nastaviti aktivno djelovati u dugom kriminalnom lancu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име