Naslovna Hercegovina U Berkovićima 90 oštećenih objekata, šteta od zemljotresa više stotina hiljada KM

U Berkovićima 90 oštećenih objekata, šteta od zemljotresa više stotina hiljada KM

0

U Berkovićima, gdje je bio jedan od epicentara zemljotresa koji ovih dana pogađaju Hercegovinu, dvije porodice su iseljene zbog oštećenja njihovih domova, a do sada je prijavljeno 90 oštećenih objekata, izjavio je danas Srni načelnik opštine Nenad Abramović.

On je naveo da će, prema preliminarnim procjenama, šteta od zemljotresa u Berkovićima iznositi više stotina hiljada KM.

Abramović je rekao da su uglavnom oštećeni stambeni objekti, ali i šest javnih, među kojima je zgrada centralne osnovne, srednje škole i tri područne osnovne škole, kao i biblioteke i zgrada u kojima je smješten katastar i Crveni krst.

Istakao je da je novi zemljotres, koji se desio juče ujutru, izazvao nova, ali i dodatna oštećenja na objektima koji su već oštećeni u prethodnim udarima.

Načelnik Berkovića je rekao da građani još prijavljuju štetu i da su formirane dvije komisije koje će vršiti popis i procjenu štete.

On kaže i da je preporuka načelnika i opštinskog kriznog štaba Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske da obustavi izvođenje nastave u jednoj osnovnoj i u srednjoj školi u Berkovićima od sutra do kraja ove nedjelje, dok nadležni ne utvrde stanje bezbjednosti, imajući u vidu učestala podrhtavanja tla, koja još traju.

Prema njegovim riječima, u Berkovićima je tokom prethodna tri dana evidentirano više od 50 podrhtavanja tla.

Pozvao je sve nadležne u Republici Srpskoj i BiH da pomognu Berkovićima u sanaciji šteta od zemljotresa, imajući u vidu da je riječ o nerazvijenoj opštini.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име