Naslovna Hercegovina Trebinje U eparhijskoj Narodnoj kuhinji pripremili 3.500 vaskršnjih jaja

U eparhijskoj Narodnoj kuhinji pripremili 3.500 vaskršnjih jaja

0
Izvor: Radio Trebinje

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i ove godine će vjernicima na najveći hrišćanski praznik – Vaskrs podijeliti oko 3.500 jaja.

Šef u Narodnoj kuhinji u Trebinju Gojko Bokić istakao je da su sa pripremama za Vaskrs krenuli početkom ove sedmice i da će i ove godine korisnicima Narodne kuhinje, osim jaja, biti podijeljena i gotova jela.

„Od ponedjeljka smo krenuli polako da dijelimo hranu korisnicima, dok smo najveći dio posla završili u srijedu i četvrtak. Jedan dio jaja ćemo mi kuvati i ofarbati, dok ćemo drugi dio podijeliti sirov, korisnicima koji i sami žele da osjete radost spremanja jaja za Vaskrs. Uz to, podijelićemo i konzerve, gotova jela i piletinu“, rekao je Bokić.

On je dodao da Narodna kuhinja ima oko stotinu redovnih korisnika, kojima obrok podijele svakim radnim danom u jutarnjim časovima.

„Obroke dijelimo od ponedjeljka do petka, u periodu od 10 do 11 časova i svima koji dođu, a nisu na spisku, mi podijelimo hranu, kako niko ne bi ostao gladan“, naglasio je Bokić.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska osnovala je Narodnu kuhinju 2003. godine i od tada oni pomažu svim socijalno ugroženim licima, koja nisu u mogućnosti da sebi obezbijede hranu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име