Naslovna Hercegovina Trebinje U februaru evidentirano 20 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga

U februaru evidentirano 20 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga

0
Izvor: Trebinje 24

Načelnik Siniša Laketa je stanje bezbjednosti u mjesecu februaru ocjenio kao „zadovoljavajuće“.

Laketa je istakao rad policijskih službenika u oblasti zloupotrebe opojnih droga s obzirom da je u februaru evidentirano 20 prekršaja, što je za 300% više u odnosu na upredni period. Takođe, je još jednom apelovao na sve da poštuju epidemiološke mjere s obzirom da se epidemiološka situacija u istočnoj Hercegovini pogoršala u poslednjih 10-ak dana.

Načelnik Sektora policije je rekao: „U februaru 2021. godine, evidentirano je 29 slučaja narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljen 41 počinilac. U evidentiranih 29 slučaja narušavanja javnog reda i mira zabilježeno je ukupno 39 prekršaja. U ovom periodu policijski službenici su preduzeli niz mjera i radnji s kojima je kontrolisano sprovođenje naloženih epidemioloških mjera od strane Republičkog štaba za vanredne situacije, zbog čega je i broj narušavanja javnog reda i mira u blagom porastu.

Broj saobraćajnih nezgoda je u padu za 21,9%. Kao ni prošle godine u februaru, tako ni ove nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima. Evidentirana je jedna nezgoda sa teško povrijeđenim licima, što je manje za 75% u odnosu na uporedni period. Trenutno je u toku lokalna akcija s akcentom na kontrolu upotrebe bezbjednosnih pojaseva, sigurnosnih sjedalica za djecu, upotrebe mobilnih telefona u toku vožnje, kao i korišćenje zaštitne opreme vozača i suvozača motocikla.

Načelnik Sektora kriminalističke policije, Velibor Vukoje je rekao: „Ukupan broj evidentiranih krivičnih djela je 17, što je manje za 5,6% u odnosu na februar 2020. godine. Evidentirano je 16 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta i jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta.

Po poznatom počiniocu prijavljeno je 11 djela, dok je po nepoznatom počiniocu prijavljeno šest, od kojih su četiri rasvjetljena. Kao „svjež čin“ evidentirana su četiri krivična djela, gdje je evidentiran porast od 100% u odnosu na februar 2020. godine. “

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име