Naslovna Hercegovina Gacko U Gacku se penzioneri unapeđuju, a mladi sele

U Gacku se penzioneri unapeđuju, a mladi sele

0

Nova SNSD-ova vlast u Gacku je vrlo brzo pokazala pravo lice one vlasti koju ova stranka ima na republičkom nivou, ali nas ipak svaki dan “iznenade” nekim novim skandaloznim postupkom.

Tako je gotovo nečujno na mjesto predsjednika nadzornog odbora RiTE Gacko postavljen je penzioner Milinko Milidrag, koji je ovo preduzeće vodio u dva navrata i u oba mandata dovodio do ivice anbisa. On je došao na ovu funkciju umjesto Branka Grka, koji je takodje penzioner i ovu funkciju je obavljao u kasnim osamdesetim.

Milidrag je inače nekadašnji osnivač SDS, i kao kadar ove stranke je u prvom mandatu vodio preduzeće. To vrijeme je obilježilo uvođenje izvođača radova, a tada njegov kum Žarko Dragičević formira privatnu firmu ” Termograding” koja sa  par radnika  par kranpi i lopata postaje ozbiljno preduzeće. Upravo je Dragičević kuma Milidrag 1998. godine učlanio u SNSD i to u Laktašima, jer mu tadašnji osnivači u Gacku zbog loše reputacije i brojnih malverzacija nisu dozvolili da pristupi stranci. Njegova politička karijera može se smatrati tavorenjem, izuzme li se učestvovanje na lokalnim izborima 2008, na listi ove stranke kad je neslavno prošao i skupio svega 150 glasova, čime je dokazao da je bez moći slab politički kapacitet.

Poslije raspuštanja OO SNSD Gacko nakon debakla na lokalnim izborima 2012., on uz pomoć kuma zajedno sa Srđanom Milovićem preuzima upravljanje odborom i RiTE Gacko. Sa pozicije generalnog direktora RiTE  i predsjednika odbora u Gacku ulazi u lokalnu skupštinu. Njegov mandat su obilježili brojni sporovi i afere, a izmještanje rijeke Mušnice je podiglo najveću prašinu, jer je izvođač radova bila kumovska firma “Termograding”. Smijenjen je sa mjesta direktora 2018. godine, kada na njegovo mjesto dolazi Boško Kozomara koji je razočaran stanjem u preduzeću uspio da otkrije par afera, prije svega lažiranje računa kod čuvenog profesora Papovića, nabavku dijelova i opreme kod ” tradicionalnih dobavljača”, opštu dezorganizaciju u sistemu proizvodnje i mnoge druge stvari za koje je direktno okrivio Milidraga. Milidraga već dvije godine uživa jednu od najvećih penzija u Gacku, tako da je njegov povratak nam slobodno se može reći ” mjesto zločina”, iznenadilo mnoge u ovom malom hercegovačkom gradu.

I opština forsira penzionersku populaciju

Treba istaći da i u nekim od upravnih i nadzornih odbora u preduzećima koje je osnovala opština Gacko takođe “sjede” penzioneri. Sigurno se po ovom ističe komunalno preduzeće “KOMUS” u kome se nalaze čak tri, Dragan Drašković ( DNS ili DEMOS), Miloš Doder ( SNSD)  i Zlatan Ivković ( SDS PRVA). Ognjen Milinković je pred izbore obećavao da će šansu ukazati mladima, ali je imenovanjem odavno penzionisanog oca Žarka Milinkovića za   nadzor radova na dogradnji Dječjeg vrtića već na početku pokazao da je to bila obična predizborna priča.

U isto vrijeme Gacko prednjači kao opština po broju odlazaka mladih i samo od početka godine ga je napustilo blizu 100 mladih ljudi u potrazi za zaposlenjem. Tako da će penzionerima izgleda biti i dugo i široko. Samo je pitanje ko će im u budućnosti, ako se nastavi sa ovakvom politikom, zarađivati penziju04

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име