Naslovna Hercegovina Gacko U gatačkoj skupštini i vlast i opozicija djeluju opoziciono!?

U gatačkoj skupštini i vlast i opozicija djeluju opoziciono!?

0
Izvor: Istok

Ko prati dešavanja na zasjedanjima gatačkog parlamenta ima osjećaj da je to borba dvije opozicije. Jedna je opozicija partijama koje podržavaju načelnika Ognjena Milinkovića i SNSD iz koga dolazi, a druga je opozicija bivšoj vlasti i bivšem načelniku Milanu Radmiloviću (SDS). Izgleda čudno i apsurdno, ali je zaista tako.

I dok odbornici opozicionog bloka, koji čine  šest odbornika SDS-a i dva iz redova PDP-a kritikuju (ne)rad načelnika Milinkovića i njegovog tima kako to on voli istaći, sa druge strane braneći neodbranjivo gotovo sve diskusije odbornika iz pozicije svode se na priču o lošem radu prethodne vlasti.

Odbornici koji su bili tu i u prošlom skupštinskom sazivu, prije svih Siniša Šuković i Vasilije Lažetić sad nemaju odgovor na pitanje zašto ne rade ono što su zdušno sa govornice zagovarali kritikujući dugogodišnju vladavinu SDS-a i Milana Radmilovića. Na odbornička pitanja, obično obećanje da će traženi odgovor dobiti u pisanoj formi, ali na žalost onih koji ih postavljaju i javnosti Gacka sve se na tome završava.

Pitanje svih pitanja je svakako ono kada će i na koji način načelnik i njegov kabinet riješiti problem zapošljavanja otpuštenih radnika , koji su bez egzistencije ostali čim je Milinković preuzeo funkciju načelnika.

Nagomilavanje stranačkih poslušnika u gotovo nelikvidni RiTE Gacko jenjava, a problem će kako kažu probati da riješe otvaranjem “KORT MARKET” čija je izgradnja u toku. Ono čega se osnovano pribojavaju bolje upućene u dešavanja i prilike u Gacku je da će otvaranje ovog objekta ugroziti rad drugih objekata, jer u ovoj opštini kupovna moć je sve manja, a uzrok je odlazak stanovnika iz nje. I dok se u Gacku do prije dvije godine pričalo o izgradnji drugog bloka RiTE, i nova radna mjesta, došli smo u fazu kad se i otvaranje marketa smatra velikom i kapitalnom investicijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име