Naslovna Izdvajamo U mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronađen zasad indijske konoplje

U mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronađen zasad indijske konoplje

0
Izvor: Trebinje 24

 Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronašli 30 stabljika zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju.

Uviđaj na mjestu pronalaska stabljika izvršen je u jutarnjim satima, kojom prilikom su izuzete stabljike indijske konoplje. Policijski službenici su lišili slobode lice koja se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je o licu inicijala D.G. Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, kao i kuća, pomoćnih prostorija i vozila, koje koristi navedeno lice. Tom prilikom je u kući koju koristi lice D.G. pronađeni i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeti eksploziv i elektronske detonatorske kapisle.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Policijska uprava Trebinje je u toku 2021. godine ukupno evidentirala 66 slučaja zloupotrebe opojnih droga, i to četiri krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 62 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име