Naslovna Hercegovina U Nevesinju obilježen Dan državnosti BiH

U Nevesinju obilježen Dan državnosti BiH

0

U organizaciji pravnih subjekata koji okupljaju Bošnjake Nevesinja: Udruženja Povratkom za BiH, Patriotske lige Nevesinje, SDA opštinska organizacija Nevesinje  danas je i u ovom gradu obilježen Dan državnosti  BiH, saopštili su organizatori.

Prigodan program upriličen je kod spomen obilježja u selu Kljuna izgrađenog u znak  sjećanja na šehide i poginule borce Armije BiH i civile.

”Želja nam je da i ovim povodom sačuvamo  dostojanstvo svih nas koji smo sudjelovali u odbrani BiH,  da sačuvamo dostojanstvo naših povratnika, ali i dostojanstvo naših šehida, da nisu uzalud dali svoje živote. Danas odavde želimo poslati poruku da ćemo uvijek biti tu. Dok postoji svijeta i vijeka uvijek ćemo biti tu i nikada se nećemo odreći nijednog pedlja naša zemlje. Na generacije koje dolaze želimo prenijeti tu našu čistu ljubav da znaju da je i ovo njihovo isto kao i Sarajevo i kao Mostar”, poručio je predsjednik organizacijskog odbora Hasan Lerić.

On je podsjetio na činjenicu da su bošnjačka imanja u proteklom ratu bila potpuno spaljena, da su svi Bošnjaci protjerani te da su na spomen obilježju uklesana imena nedužnih civilnih žrtava od kojih je najmlađa imala samo jedan dan. Svi prisutni su pred njihovu dušu proučili fatihu, a izaslanstva udruženja i institucija su na spomen obilježju položile cvijeće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име