Naslovna Hercegovina U Petrovom Polju otvorena ambulanta porodične medicine

U Petrovom Polju otvorena ambulanta porodične medicine

0

U prostorijama mjesne zajednice Petrovo Polje danas je otvorena ambulanta porodične medicine Doma zdravlja Trebinje, koja će stanovnicima ove mjesne zajednice omogućiti brže i lakše dobijanje usluga primarne zdravstvene zaštite.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da je prema procjeni gradske uprave Trebinja odlučeno da budu otvorene ambulante u više mjesnih zajednica, gdje postoji potreba, ali da je zbog pandemije korona virusa otvaranje ambulanti prolongirano.

„Ovaj objekat smo renovirali prije više od godinu dana. Planirano je da ambulanta radi ponedjeljkom i četvrtkom od 7 do 10 časova, gdje nisu potrebna ranija zakazivanja“, istakao je Ćurić.

Direktor trebinjskog Doma zdravlja Maja Mićunović istakla je da će ambulanta početi sa radom u ponedjeljak i radiće dva puta sedmično, u jutarnjim časovima, gdje će ordinirati tim porodične medicine.

„Svi korisnici prava na zdravstvenu zaštitu, osim usluga koje mogu dobiti u novootvorenoj ambulanti u Petrovom Polju, osim ponedjeljkom i četvrtkom, moći će da ostvare pravo i u ambulanti porodične medicine u Domu zdravlja, u kojoj su to i do sada činili“, kazala je Mićunović.

U ovoj mjesnoj zajednici živi preko 1.500 stanovnika, pa će otvaranje  ambulante omogućiti  potrebnu zdravstvenu zaštitu, tako da neće morati da dolaze u Trebinje radi najosnovnijih ljekarskih pregleda.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име