Naslovna Hercegovina Gacko U posetu Gacku otac je poveo i sina

U posetu Gacku otac je poveo i sina

1
Izvor:

Poseta Milorada Dodika Hercegovini je pokazala da Bileća više nije u milosti. Budući da se funkcioneri SNSD-a i u zvaničnim posetama vode stranačkim interesima, otkad je SDS na vlasti, Bileće na toj mapi nema. Tako je i Dodik danas, nakon Trebinja, posetio Gacko i Nevesinje.

Iako je najavljena kao poseta člana Predsedništva BiH, sudeći prema onome što se moglo čuti, Gacko je danas posetio čovek koji upravlja Vladom RS i njenim resursima.

Dodik je obećao da će u Gacku popraviti sve što škripi – od vodovoda, preko sportske dvorane, do crkve. Uz to će, koliko sutra, pokrenuti projekat za mlade bračne parove, a poslaće i ministarku Golić da krene sa projektom energetske efikasnosti osnovne škole koji je potpisan u predizbornoj kampanji prošle jeseni.

Rešiti se (viška) zaposlenih

Istakao je da je najveći problem opštine preveliki broj zaposlenih i da je nedopustivo da pola budžeta ide na plate. I mada je u tom pogledu stanje u RiTE Gacko gotovo isto budući da prema poslednjem kvartalnom izveštaju iz 2021. godine oko 48% prihoda ide na plate, Menadžmentu RiTE Gacko nije sugerisano da taj procenat treba da smanji.

Sastanak u opštini Gacko je bio zatvoren za javnost. Stoga možemo samo da nagađamo da li je bilo više govora o stranačkom ili o javnom interesu, prvenstveno zbog činjenice da je Milorad Dodik u posetu poveo i svog sina koji (još uvek) ima samo stranačku, ali ne i državnu funkciju.

U Dodikovoj pratnji je bio i Branislav Okuka u javnosti poznat kao lice organizacije “Čast otadžbine”. Iako važi za osobu od Dodikovog poverenja i mada se pominje kao savetnik člana Predsedništva, njegovog imena nema na zvaničnoj listi savetnika.

Dodik je i tokom ove posete obećao da će pomoći da se završi crkva u centru grada na koju se čeka već 7 godina. Naime, tokom posete 2014. godine, kao Predsednik RS, je za tu namenu je obećao 100 hiljada maraka koje nikada nisu stigle.

Dao je instrukcije lokalnoj vlasti da se odredi prema postojećem projektu rešavanja pitanja vodosnabdevanja koji Kabinet načelnika Gacka ocenjuje kao nepovoljan. Ipak, budući da se radi o projektu koji se finansira iz međunarodnih sredstava, teško da bi odustajanje od ovog projekta prošlo bez novčanih penala koje bi opština morala da plati.

Da će predano raditi na projektima i da opština ne može da čeka, rekao je načelnik Ognjen Milinković. Pomenuo je desetak investicija- od izmeštanja pijace, preko rekonstrukcije puteva i gradskog trga, do izgradnje severnog obodnog kanala.

Pored činjenice da je opštinski tim bio sastavljen isključivo od muškaraca, u oči upada i da je na opštinskom i sajtu Radio Gacka onemogućeno komentarisanje Dodikove posete.

Nakon Gacka Dodik je otišao za Nevesinje, a potom i za Mostar.

 

1 KOMENTAR

  1. Тако је то кад Билећани мисле да могу без Додика и да му пришивају етикете да је коруптан, лопов, издајник и све оно што је негативно, па чак и његову дјецу називају лоповима поједина господа из СДС. СДС кои је некада био неко и нешто, а сад би рађе да Бакиром него са Додиком. Све онако како помоћ не може народ очекивати од мило кога па ни од оних кои управљају Билећом.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име