Naslovna Hercegovina U Stocu proglašeno stanje prirodne nesreće

U Stocu proglašeno stanje prirodne nesreće

0

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković proglasio je stanje prirodne nesreće, nakon nekoliko zemljotresa koji su pogodili Hercegovinu u kojim je poginula Elmira Sefo iz ove opštine.

Bošković je zadužio nadležni gradski štab da procijeni nastalu štetu.

Zemljotres od 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je u petak, 22. aprila, u 23.07 časova region Berkovića, a osjetio se u svim opštinama istočne Hercegovine, kao i u regionu.

Osim Stoca, pričinjena je velika materijalna šteta i na objektima u Čapljini, a život je izgubila Elmira Sefo (28) iz Stoca.

Na području Stoca do sada je 90 građana prijavilo materijalnu štetu na stambenim objektima – stanovima i porodičnim kućama, saopšteno je ranije iz Operetivnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/.

Pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice Stolac i Komunalno preduzeće nastavili su sa uklanjanjem porušenih dimnjaka, crijepa i čišćenja gradskih ulica.

Iz Civilne zaštite objavljeno je i da je u Čapljini završena sanacija dimnjaka i popravka krovova na sedam stambenih zgrada i 54 porodične kuće.

Nakon zemljotresa i u Mostaru je na više lokacije vršeno uklanjanje kamenja sa puteva, te obrušenih fasada sa zgrade u Titovoj ulici, naveli su iz Civilne zaštite HNK.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име