26.2 C
Trebinje
18,Juni, 2024 11:32:16

U Trebinju održane Sportske igre za najmlađe: GRAĐANI OČEKUJU NOVO DJEČJE IGRALIŠTEDO KRAJA LJETA

Danas su u Trebinju u sklopu kampanje „Više od igre Trebinje“ održane Sportske igre za najmlađe.

Cilj igara je još jednom naglasiti značaj izgradnje dječijeg igrališta u Varinoj Grudi budući da se godinama djeca u ovom trebinjskom naselju igraju na ulici zbog čega je njihova sigurnost ugrožena. Zato su roditelji i članovi neformalne grupe građana „Više od igre Trebinje“ kroz Sportske igre pokazali koliko je važno da djeca imaju sigurno mjesto za bezbrižno dječje druženje i igru.

Leutar.net U Trebinju održane Sportske igre za najmlađe: GRAĐANI OČEKUJU NOVO DJEČJE IGRALIŠTEDO KRAJA LJETA

Nedavno je lokalna vlast usvojila inicijativu NGG „Više od igre Trebinje“ te su dali obećanje da će igralište biti izgrađeno. Zahvaljujući ovoj kampanji, ističe Miroslav Janjić, predstavnik NGG „Više od igre Trebinje“, ubrzana je dinamika radova i već su sada na terenu vidljivi konkretni pozitivni pomaci.

„Lokalna vlast predložila je drugu lokaciju za igralište koja je čak i bolja od prethodne. Riječ je lokalitetu koji će biti pristupačan svima. Ono što vidim na terenu jeste da su se lokalne vlasti potrudile ostaviti i zelenilo tako da ćemo osim igrališta na kojem će se djeca svakodnevno moći igrati, dobiti i klupe i prirodni hlad gdje ćemo mi stariji moći uživati, posebno za vrijeme toplih proljetnih i ljetnih dana“.

 

Podsjetimo, nakon što je lokalna vlast dala prijedlog nove lokacije za izgradnju dječijeg igrališta u Varinoj Grudi, veoma brzo su počeli predradovi. Na lokaciju su izašle mašine koje su raščistile teren, a sljedeći je korak izgradnja potpornog zida.

Leutar.net U Trebinju održane Sportske igre za najmlađe: GRAĐANI OČEKUJU NOVO DJEČJE IGRALIŠTEDO KRAJA LJETA

S obzirom na trenutnu situaciju, članovi NGG „Više od igre Trebinje“ vjeruju kako će se već do kraja ljeta mališani iz Varine Grude moći igrati na novom dječijem igralištu okruženom zelenilom i obogaćenom novim i adekvatnim mobilijarom.

Leutar.net

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala Trebinje 24. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Trebinje 24 zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img

Povezane vijesti:

- Advertisement -spot_img