Naslovna Izdvajamo U Trebinju otvaranje gradske tržnice

U Trebinju otvaranje gradske tržnice

0
Izvor: Srna

U Trebinju će danas biti otvorena gradska tržnica, projekat vrijedan 124.710 KM, koji će omogućiti siguran plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda, najavljeno je iz Gradske uprave.

U renoviranje zatvorenog dijela gradske tržnice, u kojem će se prodavati suvomesnati i mliječni proizvodi, te riba, grad Trebinje je u prethodnom periodu uložio više od 600.000 KM.

Trebinje će ovim dobiti moderan objekat koji će obogatiti turističku ponudu grada i osigurati bezbjedno plasiranje domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, napominju iz Gradske uprave.

U okviru projekta „Trebinje – jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda“, nabavljena je oprema za unutrašnji dio tržnice /rashladne vitrine sa pratećom opremom/, te mobilijar /sklopivi stolovi i suncobrani/ za vanjski dio, odnosno zelenu pijacu.

Projekat realizuje Razvojna agencija grada Trebinja „Tredea“, a partneri su grad Trebinje u saradnji sa Javnim preduzećem „Komunalno“ i gradskim Agrarnim fondom.

Ukupna vrijednost projekta je 124.710 KM, a finansiran je uz podršku Ministarstva finansija i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Vlade Švajcarske i UNDP-a, te uz sufinansiranje grada Trebinja u iznosu od 25 odsto ukupne vrijednosti projekta.

Brendiranje objekta tržnice /logo tržnice, posteri, info-kartice proizvođača/ realizovano je uz podršku projekta USAID Turizam.

Nakon ceremonije otvaranja, najavljeno je obraćanje gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, predstavnika donatora, kao i partnera na projektu.

Događaj će biti organizovan u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име