Naslovna Hercegovina U Vladi RS razgovarali o izgradnji aerodroma u Trebinju

U Vladi RS razgovarali o izgradnji aerodroma u Trebinju

0
Izvor: Srpska info

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima više institucija i javnih preduzeća o pripremama za izgradnju budućeg aerodroma u Trebinju.

Tokom sastanka, razmotrene su aktivnosti na identifikovanju i pripremi neophodnih infrastrukturnih zahvata u okviru tekuće izrade Nacrta zoning plana područja posebne namjene „Aerodrom Trebinje“, saopšteno je iz Vlade RS.

Premijer Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo trenutnim pripremama za izgradnju aerodroma u Trebinja, ističući da se radi o strateškom projektu za Republiku Srpsku. Predsjednik Vlade istakao je da se od svih nadležnih institucija, javnih preduzeća, projektanata i lokalne zajednice, očekuje maksimalno angažovanje kako bi se pripreme za izgradnju odvijale u skladu sa planiranom dinamikom.

Prema informacijama, koje su predstavnici resornih institucija iznijeli na sastanku, očekuje se da će finalni tekst nacrta zoning plana biti završen tokom oktobra, s tim da bi cjelokupna dokumentacija trebala biti izrađena u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega bi se moglo pristupiti izvođenju radova na terenu.

Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku o prenosu prava i odgovornosti za izgradnju i upravljanje budućim aerodromom na privredno društvo „Aerodrom Trebinje d.o.o.“.

Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku o prenosu prava i odgovornosti za izgradnju i upravljanje budućim aerodromom na privredno društvo „Aerodrom Trebinje d.o.o.“.21

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име