Naslovna Hercegovina U znak sjećanja: Obnovljena spomen ploča u Kotezima

U znak sjećanja: Obnovljena spomen ploča u Kotezima

0
Izvor: Naša Hercegovina

U selu Kotezi, na putu Trebinje-Ljubinje, obnovljena je spomen ploča na objektu nekadašnje škole, nakon što su je dva puta nepoznati počinioci lomili. Ploča je postavljena u znak sjećanja na ustaški pokolj za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ploču je izradila i poklonila kompanija Dineco d.o.o. Trebinje.

Grad Trebinje je do sada, zbog oštećenja izazvanih lomljenjem, ploču obnavljao dva puta.

Zahvalni što je kompanija Dineco prepoznala značaj očuvanja uspomene na srpsko življe postradalo u Drugom svjetskom ratu, čelnici gradske uprave su se ovom prilikom zahvalili pomenutoj kompaniji.

“U ime Odjeljenja za boračko-invalidska pitanja Grada Trebinja, želim da izrazim zahvalnost na nesebičnoj pomoći, kao i na društvenoj odgovornosti koju je na ovaj način iskazalo privredno društvo Dineco”, rekao je Miodrag Novokmet, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Trebinja.

Podsjećamo, ploča je prvi put postavljena 2016. godine. Spomen-ploča u selu Kotezi podsjeća na ubijene mještane regija Popovo Polje i Bobani, kao i stanovnika Ljubinja, koje su ustaše na prevaru pohvatale u svojim kućama ili u polju dok su obrađivali zemlju, zatvorivši ih najprije u seosku školu, a odatle pobacali u jamu Ržani Do.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име