Naslovna Hercegovina Učenici Gimnazije “Jovan Dučić” posjetili Spomen sobu

Učenici Gimnazije “Jovan Dučić” posjetili Spomen sobu

0
Izvor:

Povodom obilježavanja 30.godina od početka rata 1.10.1991-1.10.2021 učenici Gimnazije “Jovan Dučić” su posjetili Spomen sobu. Predsjednik Gradske boračke organizacije Trebinje, Dejan Bodiroga je učenicima poželio dobrodošlicu i upoznao ih sa Spomen sobom, sa značajnim datumima, početku rata, stvaranju Republike Srpske, velikoj žrtvi onih koji su živote dali za našu slobodu, herojskom putu Trebinjske brigade, Vojske i policije Republike Srpske.

Ovakve akcije će se nastaviti a ovom prilikom zahvaljujemo učenicima, njihovim profesorima i direktoru Gimnazije koji su prepoznali da našim učenicima moramo prenijeti istinu. Jedan od najvažnih zadataka je upravo da istinu prenesemo našim mladima jer je to naše najjače oružije koje mnogi žele da lažima slomiju.

Upravo lažima i obmanama, zaštitnici povampirenih sila zla su naš narod izolovali od ostalog dijela svijeta devedesetih godina. Uveliko su im kako i danas pomagali naši izrodi “za šaku dolara” . Danas se vodi rat, rat za satanizaciju srpskog naroda. Borba koju danas vodimo je isto važna kao i ona devedesetih. Istina će na kraju pobjediti a jedan od divnih primjera je i danjašnja posijeta Spomen sobi. U narednom periodu će Spomen sobu posijetiti i ostali razredi srednjih škola.

Podsjećamo da će se sutra, 1.oktobra pomen poginulim održati u Raptima-Bobani kod Spomen obilježja sa početkom u 10.00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име